Što morate znati o idealnoj četkici za zube?

Crvena, ružičasta, plava… Ili možda tvrda, mekana i polu mekana? Možete li zamisliti život bez ovog malog detalja? Naravno da ne! Kako kupujete četkicu za zube? Mahinalno, koji vam se model sviđa, uvijek novitet kako biste među prvima isprobale proizvode koji se reklamiraju, na akciji uz novu pastu za zube.

Promijenite navike, naučite kako odabrati idealnu četkicu za zube:
• Veličina je bitna! Vjerujemo kako ste primijetili da postoji razlika između dječjih i četkica za zube za odrasle. Za odrasle, glava četkice mora biti široka više od jednog centimetra i dulja od dva centimetra (naj bolja je duljina između 2,5 cm i 3 cm) S ovom veličinom glave četkice lako ćete doprijeti do svih dijelova u ustima uključujući i kutnjake. Pazite i na duljinu drške četkice!

• Koliko je oštra četkica? E sada dolazimo do onih oznaka na četkicama -mekana, polu meka i čvrsta četkica (soft, medium i hard). U čemu je razlika? Mekana četkica nudi nježno čišćenje zubi mlađe i starije populacije (posebno kod starijih ljudi s protezama i drugim stomatološkim pomagalima ili problemima sa desnima). Po mišljenju stomatologa meke četkice su najbolje četkice za zube, no prodaja kaže kako se najviše prodaju srednje i tvrde četkice. Srednje oštre četkice su idealne za ljude svih uzrasta čiji su zubi u dobrom stanju i njihova usta zdrava. Dlačice su fleksibilne i pružaju efikasno četkanje svih područja usta i zubi. I na kraju tvrde četkice su idealne za čvrste desni i velike zube. Pazite samo na način četkanja kako se ne bi skinula caklina sa zubi.

• Od kojeg je materijala četkica? Četkice mogu biti plastične i napravljene od prirodnih materijala. Plastične su najraširenije i mogu se kupiti u svim drogerijama. Drvene četkice (čija je glava napravljena od svinjske dlake) smatraju se najboljim jer ne sadrže kemikalije, ali se trebaju češće mijenjati od onih plastičnih.

• I na kraju ručne ili električne četkice? Ručne četkice su jednostavne i najraširenije, a kako se njima rukuje učimo od malih nogu. Stomatolozi su došli do zaključke kako se većina zubnih naslaga uklanja pomoću električnih četkica za zube. Električne četkice je jednostavna za rukovanje i kao takva je puuuuuno efikasnija za čišćenje zubi.

četkica_za_zube_beauty_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed