Što morate znati nosite li sandale s remenčićima?

Jedan od najpopularnijih modnih trendova 90-ih, sandale s remenčićima koji različito dizajnirani drže stopalo fiksirano uz ugodni potplat ove modne sezone doživljavaju svoj veliki come back. Potpetica je različite visine, potplat različite debljine a remenčići dizajnirani tako da u kombinaciji sa stopalom uvelike pomažu u korigiranju njegovog izgleda.

Želite li nositi sandale s remenčićima evo što morate znati:

  • Za početak odaberite model sandala čija je potpetica u skladu s vašim stopalom. Tako ćete postići ugodu hodanja ali i spriječiti nepotrebno napinjanje stopala prilikom hodanja (stvaranje napetosti krvnih žila).
  • Pazite na izgled potplata. Kako se ne bi stvarali nepotrebni natisci potplat mora savršeno odgovarati širini stopala.
  • Treće pravilo koje je itekako važno dok birate sandale s remenčićima odnosi se na izgled remenčića ali i način na koji su remenčići raspoređeni u gornjem dijelu sandale. Evo što morate znati – što je šire stopalo (sklono naticanju) to neka remenčići budu više plosnati kako biste spriječili natiske. Isto tako pazite da remenčići ne prelaze preko visokog rista. Nakon duljeg hodanja takvi remenčići mogu izazvati neugodno trenje.
  • Savjet više! Znate li kako testirati odgovaraju li remenčići vašem stopalu? Prilikom obuvanja pokušajte između stopala i remenčića gurnuti olovku. Uspijete li u tome znajte da vas ove sandale ali i remenčići neće nažuljati!

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS