Što morate znati nosite li choker?

Iako smo, priznajemo, mislili kako će ovo proljeće proći bez chokera (ogrlice koja se nosi stegnuta na vratu) ovaj modni detalj ove sezone dobiva još glamurozniju i važniju ulogu. Napravljen je od različitih tkanina, ukrašen različitim modnim detaljima i upotpunjuje sve bluze. Posebno one napravljene od laganih, prozračnih tkanina dizajniranih tako da otkrivaju ramena.

Kako je choker najnezahvalniji modni detalj donosimo tri osnovna pravila kako ga nositi i vrat optički ne proširiti.
• Dobro pogledajte svoj vrat. Ukoliko njegova širina počinje odmah od linije ušiju smatra se širokim vratom. Još ako je i kraći njegov je osnovni neprijatelj choker ogrlica. No, moda je moda pa i žene sa širokim vratom požele kombinirati ovaj modni detalj. Na što paziti? Kako optički ne biste proširile vrat pazite da širina chokera odgovara 1/8 visine cijelog vrata. Izmjerite vrat, podijelite na dijelove i dobit ćete točnu širinu idealne ogrlice. Idealan model ogrlice je stilizirana vrpca koja se zaveže oko vrata.
• Imate li jako dug i tanak vrat, choker neka bude bogatiji, barem u dva reda. Isto tako pazite na ukrase. Oni koji vise optički će skratiti vrat.
• Ne stežite ga previše! Iako je ovo ogrlica koja se nosi stegnuta uz vrat, choker ne bi smio ostaviti trag na vratu. Kako testirati? Između ove ogrlice i vrata mora stati olovka.

Trenutno nema komentara

Comments are closed