“Smrt djevojčice sa žigicama” od sutra u kinima! Naša je preporuka – svakako pogledati ovaj domaći film!

Na gala premijeru kriminalističkog filma „Smrt djevojčice sa žigicama“ redatelja Gorana Kulenovića te producenata Ivora Hadžiabdića i Antuna Bahata sinoć smo otišli tražeći odgovor na pitanje-kako diše domaća kinematografija i može li se pogledati dobar domaći film. Bez ikakvih očekivanja, sjeli, u dahu odgledali, na kraju dlanove poprilično zacrvenjeli plješćući ekipi filma. Ovo je divan domaći film, inačica popularnog Twin Peaksa koji će vas u isto vrijeme i nasmijati i rastužiti i potaknuti na razmišljanje ali i na glasno komentiranje kako postoje filmovi koje je potrebno podržati na velikom platnu!

Napeta priča filma prati patologa Feru (Ozren Grabarić), svježe rastavljenog 40-godišnjaka, koji dolazi u otočni grad kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svojeg prijatelja iz djetinjstva. Njegov se dolazak poklopi s brojnim čudnim stvarima koje se događaju na otoku: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubojstvo „djevojčice sa žigicama“ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Iako nevoljko, Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), biva uvučen u istragu zločina te i sam pokušava doći do odgovora – tko je ubojica?

Veliki glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega su u filmu i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić te Voja Brajović u ulozi pjesnika Bobe. Mnogi od njih sinoć su se na gala premijeri poklonili Zagrebačkoj publici. UZ glumačku ekipu za ovaj odličan domaći krimić zaslužni su i direktor fotografije Mirko Pivčević, scenografkinja Veronika Radman, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Sanja Hrstić, dizajner zvuka Ivan Zelić, a kompozitor Dubravko Robić.

Smrt-djevojčice-sa-žigicama-cineplexx-lifestyle-premijera-modnialmanah-film

„Smrt djevojčice sa žigicama“ prvi je dugometražni igrani film s potpisom produkcijske kuće Livada produkcija. Koproducenti filma su Dušan Kovačević iz Natenane produkcije te Mirsad Purivatra iz Produkcije „2006“.

„Što reći? Gomila dragih ljudi, cijenjenih kolega, velik dio sjajne ekipe koja je pomogla iznijeti film… Divna atmosfera i odlične vibracije sa svih strana u vezi filma. Puno iznimno zadovoljnih gledatelja – nema ljepše i važnije stvari za autora. I sada samo da se ta pozitivna vibra prenese na – prema domaćem filmu – poslovično skeptičnu hrvatsku publiku, da šira publika skuži da je ”Smrt djevojčice sa žigicama” film za koji će im biti drago što su mu pružili šansu dolaskom u kino“, izjavio je Goran Kulenović nakon zagrebačke gala premijere filma.

Smrt-djevojčice-sa-žigicama-cineplexx-lifestyle-premijera-modnialmanah-film

Film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Crne Gore, Ministarstvo kulture i sporta kantona Sarajevo i Hrvatska radiotelevizija (HRT). Kriminalistički film „Smrt djevojčice sa žigicama“ u kina i multiplekse diljem Hrvatske dolazi 14. rujna. Naša je preporuka, pogledajte ga n velikom platnu!

Foto: Zlatko Lugarić

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS