Smilje – omiljeni sastojak moderne kozmetike. Evo u čemu je njegova posebnost!

Pogledate li novitete brojnih beauty brendova, uočiti ćete im poveznicu! U njima dominira jedan jedinstven sastojak – smilje! Riječ je o biljki koja ima raširen spektar djelovanja i koja na jedinstven način pomaže koži. Raste u kršovitom, vapnenačkom dijelu – najviše ga raste na području Dalmacije i Korzike, gdje postoji visoka koncentracija vapnenca u tlu i gdje protiču čiste ljekovite vode.

beauty-smilje-kozmetika-modnialmanah

Po čemu je smilje toliko posebno?

  • Najdominantniji sastojak koji odvaja smilje od svih ostalih ljekovitih biljaka je neril acetat. Sam Neril acetat i njegove komponente čine osnovu esencijalnih ulja smilja koja se uglavnom koriste u parfemima i kozmetici, iako je najpoznatija po učincima protiv starenja.
  • Smilje je s visokom razinom neril-acetata rješenje za regeneraciju stanica kože i stoga ima moć brisanja tragova vremena s vaše kože. Prije svega, ubrzava prirodni kolagen koji se nalazi u stanicama kože, smanjujući tako bore s iznimno visokim postotkom uspjeha. Stoga je korisno i za ozljede kože.
  • Smilje također regulira i poboljšava cirkulaciju krvi, posebno u dermisu, čime hrani površinu kože. Stoga koža postupno dobiva elastičnost, dobru kvalitetu i čistoću.
  • Iako smilje po prirodi ima prepoznatljiv i jak miris, još uvijek se koristi u aromaterapiji. Njegov miris pojačava osjećaj mentalnog mira i osnažuje emocionalnu sigurnost. U tom je pogledu vrlo koristan i kao sredstvo za uklanjanje stresa.
Trenutno nema komentara

Comments are closed