Slobodno vrijeme s djecom – evo nekoliko kreativnih ideja koje će vas super zabaviti!

Napokon je počeo godišnji odmor ili jednostavno uživate u činjenici da je pred vama produljeni vikend. Zatvorite računala, ne palite tv, spremite sve (i svoje i dječje) mobitele u kartonsku kutiju te počnite zajedno koristiti slobodno vrijeme. Povezat ćete se svi međusobno kao obitelj, odlično se opustiti i zabaviti što će rezultirati osmjehom na vašem i na licima vaše djece bez moljakanja da im produžite vrijeme koje mogu provesti na društvenim mrežama.

Kako se možete zabaviti i igrati s djecom (možda ste neke od igara iz našeg djetinjstva zaboravili)? Evo nekih ideja…

  • Od starih grana (ili kredom) napravite križić kružić polja i krenite s igrom tako da stavljate svako svoj oblik. To mogu biti kamenčići i komadi drveća, ali i lijepo oslikani kamenčići koje možete napraviti sa svojim klincima. Malo tempera i proziran lak za lakiranje mogu učiniti puno.
  • Školica uvijek pali. Posebno ako je igraju i mame i tate. Napravite turnir- odrasli protiv klinaca i da-nema ljutnje kad pobjede mali!
  • Zemlja kao takva privlači i mališane, pa ih slobodno uključite u radove u vrtu. Plijevljenje gredica ili berba jagoda zabavit će djecu neko vrijeme.
  • Odmor na travi! Zašto bi klinci morali nedjeljom odmarati u spavaonici! Puno zabavnije je raširiti dekicu i leći s njima na travu. Gledanje oblaka, suza Sv.Lovre koje će ovog vikenda prekriti nebo), čitanje knjige ili jednostavno piknik u dvorištu…Za one velike idealna zabava je i kampiranje. Napravite jednostavan šator od stare cerade prebačene preko užeta i provedite dan u vlastitom vrtu.
  • Zabava s vodom je ono što klinci obožavaju, posebno kad je vruće. Dopustite im zalijevanje cvijeća u vrtu, a onda i trčanje kroz mlazove vode. I da, ne zaboravite ih samo zaštiti od sunca.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS