Šilterica je zrela za pranje – evo zašto ju je najbolje staviti u perilicu suđa!

Za razliku od mnogih kapa koje nosimo, a koje je moguće ‘ubaciti’ u perilicu i oprati na programu za ručno pranje, šilterice su malo zahtjevnije. Kako ne bi izgubile formu tijekom pranja, posebno kako biste sačuvale šilt kape naučite tri načina kako ćete jednostavno oprati svoj omiljeni modni detalj.
• Ručno pranje je uvijek dobra opcija kad su šilterice u pitanju. Masne dijelove istrljajte sredstvom za pranje suđa kojeg nanesite na kapu mekanom četkicom za zube. Ostavite da stoji pa taj dio isperite vodom.
• Vjerovali ili ne, šilterice možete oprati u stroju za pranje suđa. Stavite je na gornju rešetku i uključite eco program koji sam određuje temperaturu pranja. U spremnik stavite klasično sredstvo za pranje suđa.
• Ukoliko je kapa jako prljava, najčešće masna iznutra potopite je u potpunosti u toplu vodu u koju ste stavili malo octa. Nakon što je kapa dezinficirana octom, a masnoća se počela rastapati kružnim pokretom četkicom za zube iščetkajte površinu kape sapunom za ručno pranje rublja (Opal za masnoće). Ostavite da djeluje, pa ponovo potopite u toplu vodu sve dok ona ne bude bistra. Stavite kapu neka se osuši na žici na kojoj sušite rublje.

Trenutno nema komentara

Comments are closed