Saznali ste da ste kuma na vjenčanju? Ovo su ‘obaveze’ koje vas očekuju…

Biti kuma na vjenčanju nije mala stvar. Najčešće je to potvrda dugogodišnjeg prijateljstva, ali i dokaz o želji prijateljica da zauvijek budu povezane i nakon udaje. Što mora znati kuma na vjenčanju? Na njoj je velika obaveza oko organizacije i priprema. Ona je desna ruka mladenke. Ukoliko ste se naši u ovoj ulozi po običaju biste trebale znati ovo…
9 mjeseci prije vjenčanja – Kuma pomaže mladenki u odabiru vjenčanice i večernje haljine.
6 mjeseci prije vjenčanja – Planira s mladenkom, mladoženjom i kumom sve detalje oko samog čina. (odabir prvog svadbenog plesa, pisanje zavjeta, odabir konfeta, kolača)
Tjedan prije vjenčanja – Zajedno s mladenkom provjerava sve detalje oko prijevoza za vrijeme vjenčanja, provjerava se točan spisak uzvanika, radi raspored sjedenja, isprobavaju se frizure, šminka, radi proba samog obreda vjenčanja.
Dan prije vjenčanja – Preuzima iznajmljene stvari i opremu.
Na sam dan vjenčanja – Dolazi kod mladenke prije svih ostalih gostiju, provjerava je li sve spremno za kićenje djece, pomaže mladenki oko odijevanja. U crkvi upravo kuma pomaže mladoj oko namještanja haljine i vela, drži mladenkin buket prilikom ceremonije, potpisuje se kao svjedok na vjenčanju, odlazi iz crkve zadnja, zajedno s kumom. U samoj dvorani dočekuje goste, pomaže prilikom smještaja, zadužena je za eventualna iznenađenja,pomaže prilikom darivanja mladenaca.

Trenutno nema komentara

Comments are closed