Samo za muškarce: Bugatti look!

Koliko ste se puta našli u nedoumici ne znajući koji broj odjeće nosite dragi naši muškarci? Bezbroj! Nekad je taj podatak znala vaša mama, a onda kad ste se oženili to je informacija koju zna vaša supruga! A koji vam kroj pristaje? U tome vam supruga ne treba biti maher, jer odabir dobre forme treba uvijek biti u skladu s vašim tijelom. Aktualna proljetna kolekcija modnog brenda Bugatti u potpunosti nas je oduševila i ponukala da vam je predstavimo na kreativan i zanimljiv način. Sve s ciljem kako biste uvijek odabrali pravi kroj za sebe i razvili poslovni stil o kojem će se pričati (i kojeg će kopirati).

Kroz modni tutorijal upoznajte Bugatti komade koji će dominirati ove sezone, a kroz naše savjete naučite odabrati kroj koji će laskati vašoj figuri. Ovo je 5 osnovnim principa koje trebate znati prilikom kupovine nove odjeće.

Naučite…
1.  Koji broj sakoa nosite? Stanite uz zid i pogledajte liniju sakoa i ramena. Ako su izjednačeni to je vaša veličina. No, ne i kroj. Je li sako pravilno krojen testirajte na slijedeći način – stavite ruke u položaj ‘zagrljaja’ i pogledajte raspor na leđima. Ako se previše rastvori otkrivajući podstavu odaberite model s duplim šlicem. Isto tako ako su se gumbi jako napeli odaberite model s drugačijim kopčanjem.
2.  Koliko naramenica nositi? I to isto tako možete testirati prije kupovine. Pružite ruku kao da se rukujete. Ukoliko se naramenica jako podigla odaberite sako s manjim jastučićima ili bez njih (imate li široka ramena).
3.  Idealna duljina sakoa je ona koja prekriva stražnjicu.
4.  Kako odabrati idealnu košulju. Da je idealna veličina košulje znati ćete tako da između ruba ovratnika i vrata stavite jedan prst. Model košulje je pravi kad su gumbići jednaki na svim dijelovima – i na trbuhu i na prsima. Što je naglašeniji trbuh, košulja bi trebala biti ravno krojena. Kad smo kod košulje važno je znati i ovo: manžeta košulje treba početi na mjestu na kojem završava dlan. Na taj način će rukavi košulje biti ‘na pravom mjestu’ kad savijete ruku u laktu. Širinu rukava odaberite tako da između svake strane, oko ruke, stanu po dva prsta. Pazite na duljinu košulje. Kad čučnete, ona mora ostati u hlačama.
5.  Prilikom odabira idealnog modela hlača pazite na slijedeće: hlače moraju uvijek biti na bokovima. Čak i onda kad ih nosite bez remena. Nogavice moraju pratiti liniju nogu ne otkrivajući mišiće. Koliko trebaju biti duge nogavice? Toliko da prekriju gornji dio cipela.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS