S hrvatskim potpisom – nova premium kozmetička linija Uchka

Ljekovito bilje istarske divljine, prošarano morskom solju nošenom burom, niklo iz kamena i crljenice te nagle promjene vremena dio su divlje dramaturgije u kojoj se odvija prirodni ciklus nastajanja uchke. U pet proizvoda koje uchka donosi, priroda je dodirnuta ljudskim rukama, oblikovana je znanjem i stručnošću te je harmoničnim postupcima pretočena u elegantnu i modernu, a prije svega prirodnu kozmetičku liniju.

Uchka donosi dragocjene, ručno pripravljene ekstrakte samoniklog bilja, ubranog u divljini Istre posebnom metodom wildpickinga, koja uključuje branje na autohtonim i nezagađenim staništima u određeno doba godine i dana, zbog čega su u konačnici proizvodi izrazito zasićeni aktivnim sastojcima blagotvornog djelovanja. Svi procesi, od trenutka ubiranja, preko oblikovanja, do isporuke, jedinstveni su i predstavljaju iskonsku povezanost čovjeka i prirode. U postupcima wildpickinga posebna briga posvećuje se očuvanju fonda bioraznolikosti, kroz postupke ritualnog i selektivnog ubiranja divljih darova prirode, a ta jedinstvena značajka istaknuta je sloganom „Istrian Wild Cru“.

uchka-serum-beauty-ljepota-njega-modnialmanah
Ozren Milisavljević i Ivana Šimatović

Moglo bi se reći da je uchka esencija prirode koja nam otkriva sve ljepote istarske divljine. Divlje bilje se ubire na lokacijama Učke, Rta Kamenjak, Ćićarije, a proizvodi se zatim, u ograničenim serijama, ručno pripremaju u srcu Istre, koristeći hladno prešana biljna ulja, maslace i autohtone prirodne biljne ekstrakte. Tako svaki proizvod ima maksimalnu kvalitetu i svježinu u trenutku dolaska do krajnjeg kupca. Temeljem višegodišnjeg istraživanja i razvoja te očaranošću istarskim krajolikom i ljekovitim biljem, nastala je linija od pet brižno pripremljenih proizvoda za njegu kože – koji čine razliku.

Uchka Rich Cream je hranjiva 24 satna krema namijenjena njezi zrele kože. Optimalna je kombinacija wild picked biljnih ekstrakata i hidrolata, karite maslaca, prirodnog vitamina E, alantoina i provitamina B5 koji sinergijskim učinkom ublažavaju bore, dubinski hidratiziraju, učvršćuju kožu te postižu izvanredne rezultate za mladolik izgled i zdravlje tena.

uchka-serum-beauty-ljepota-njega-modnialmanah

Uchka Meta-Light Cream je cjelodnevna hidratantna krema namijenjena koži koja pokazuje prve znakove starenja. Skup esencijalnih masnih kiselina odgađa i ublažava prve bore te ostale znakove starenja i trenutno poboljšava ten. Kombinacija biljnih ekstrakata, hladno prešanih ulja te karite maslaca i prirodnog vitamina E učvršćuje strukturu i podržava ljepotu kože na potpuno prirodan način.

uchka-serum-beauty-ljepota-njega-modnialmanah

Uchka Eye Cream je krema svilenkastog sjaja oplemenjena ekstraktima divljeg bušina i lista masline te precizno izbalansiranim masnim kiselinama hladno prešanih ulja. Hidroaktivni kompleks potiče jačanje vanjskih slojeva kože te utječe na prevenciju pojave novih i zaglađivanje postojećih bora, kao i na ublažavanje podočnjaka. Namijenjena je za sve tipove kože.

Uchka Gel Serum je kristalno bistar, visoko-koncentrirani hijaluronski gel s učinkom vidljivim već nakon prve uporabe. Pored hijalurona, glavne sastavnice ovog gela su hidrolati divljeg bilja, provitamin B5, alantoin te ekstrakt crvene alge. Uz hidratizirajući učinak i obnovu elastičnosti kože, ima protuupalno i regenerirajuće djelovanje. Namijenjen je za sve tipove kože.

Uchka Nourishing Serum je luksuzna kombinacija devet hladno prešanih ulja obogaćenih s osam biljnih ekstrakata. Koncentrirana doza u svakoj kapi seruma daje koži snažan impuls obnove, oživljava umornu kožu i daje joj novi sjaj.

uchka-serum-beauty-ljepota-njega-modnialmanah

Posebnost brenda uchka očituje se i kroz vizualni izričaj koji već na prvi pogled privlači pažnju svojom originalnošću. U oblikovanju ambalaže proizvoda, uz suglasnost autora, korišteni su fragmenti motiva djela znamenitog akademskog slikara i doajena grafičkog oblikovanja Borisa Bućana. Njegova djela danas se nalaze u najistaknutijim muzejima i galerijama svijeta, a sada krase i ovaj autohtoni hrvatski proizvod.

Trenutno nema komentara

Comments are closed