Regenerator za kosu, maska za lice, tonik… sve to možete zamijeniti pivom!

Vjerovali ili ne pivo je treće po redu najkonzumiranije piće na svijetu – popularniji su samo voda i čaj, pa ne čudi kako ga brojne žene na svijetu koriste za mnogo toga što nije samo serviranje u hladne krigle. Razlog je vrlo jednostavan – pivo je bogato mineralima i vitaminima B skupina, proteinima koji na poseban način djeluju na kosu i kožu. Pomaže u borbi protiv preranog starenja, održava kožu čistom i sprječava infekcije. Bogato je antioksidansima, polifenolima i melanoidima koji djeluju kao sredstva protiv starenja. Jedna zanimljivost: tijekom ljetnih mjeseci, boravite li u prirodi, dio piva kojeg želite popiti iskoristite i kao body mist kojim ćete hidrirati kožu i spriječiti ubode komaraca.

beauty-beer-pivo-kosa-hair-regenerator-modnialmanah

Uz to, ovo su još neki načini na koje možete koristiti pivo tijekom svakodnevne beauty rutine:

  • Hranjiva maska za lice – u bjelanjak dodajte 1 žlicu piva i pomiješajte s 3-4 kapi bademovog ulja. Dobro promiješajte. Sada nanesite masku na lice i vrat i nakon što se osuši isperite je mlakom vodom. U sljedećem koraku osušite kožu tapkanjem i dobro je navlažite.
  • Mnoge žene pivo koriste kao regenerator za obnavljanje oštećene kose, te prirodan način podizanja volumena kose. Korisno je za kosu jer sadrži dva proteina, hmelj i slad, koji pomažu popraviti oštećene kutikule kose i ojačati folikule kose. Kako bi ono učinilo svoje kad je kosa u pitanju potrebno ga je ostaviti otvoreno oko 10 sati, a ako ste u žurbi, onda možete pivo natočiti u posudu i staviti u mikrovalnu. Pivo nanesite na vlasište te koristiti od korijena do vrhova masirajući tjeme pet minuta. Kosu dobro isperite i znajte da se ovaj postupak može raditi samo jednom mjesečno (zbog alkohola koji dodatno isušuje tjeme).
  • Pivo je odličan čistač kože koji pomaže u otapanju mrtvih stanica, te povećava elastičnost. Pivo također pomaže u održavanju pH razine kože i mnogi ljudi koriste pivo za čišćenje lica umjesto obične vode. Probajte – koži povremeno treba prirodna hrana.
Trenutno nema komentara

Comments are closed