Razmišljate li o skijanju na Sljemenu? Ovo su informacije koje trebate!

Budući da prirodnog snijega ima, a Sljeme je otvoreno živite li u kontinentalnom dijelu Hrvatske uživajte u jedinstvenoj slici – skijanju s pogledom na metropolu! Skijati se možete tijekom jednog (radnog) dana (vikendom je ipak ogromna gužva) ili uživati u odličnoj pogodnosti koju nudi hotel Tomislavov dom koji je na samom vrhu Sljemena, a koji za domaće goste ima posebnu ponudu.

Ukoliko idete na dnevno skijanje, što je najbolja opcija, pokušajte ‘hvatati među šihtu’. To znači da počnete skijati nakon 10 sati i skijate do kraja dnevnog rasporeda što je u 14 sati. Tada je gužva ipak manja – škola skijanja je već u svojem ritmu pa se ne stvaraju čepovi na žici, dio skijaša je na pauzi na jednoj od otvorenih kučica, a dio skijaša je svladalo i neke druge staze ne samo Crveni ili Bijeli spust. Krenete li skijati kad i svi u 9:00 sati ujutro, ova slika će vas pratiti cijelo vrijeme.

sljeme-skijanje-modnialmanah-lifestyle-tomislavov-dom

Cijena dnevne skijaške karte iznosi 70,00 kuna što je definitivno naj jeftinija skijaška karta ove zime, a upravo ona vam pruža komociju da skijate u svojem dnevnom ritmu.

Okrijepa na skijalištu!
Restorani ne rade, ali nude uslugu uzimanja hrane i piće te konzumacije na svježem zraku. U Vidikovcu tako možete popiti kuhano vino, čaj, ali i pojesti grah, kobasicu sa kiselim zeljem, hot dog. Cijene su pristojne – grah je 40 kuna, kavica 10 kuna, kuhano vino 15 kuna. Dobru ponudu ima i Sljemenska kuća koja je na vrhu crvenog spusta. Ispred nje nalaze se visoki drveni stolovi na kojima možete staviti naručeno piće i hranu. Tu svira glazba i taj prizor ne zaostaje ni malo za sličnim prizorima na drugim skijalištima. Još ako je i sunce, u funkciji je sunčalište u kojem mogu uživati svi oni koji ne skijaju. WC- dostupni su Toi Toi kemijski wc.

Kako kupiti karte? Karte za skijanje kupuju se na Činovničkoj livadi i dnu Crvenog spusta. Prije nego li dolazite na Sljeme nazovite skijalište i raspitajte se o broju slobodnih karata. Idete li na noćno skijanje (svaki utorak i četvrtak od 19:00-22:00 sata napravite isto).

Prespavati na Sljemenu? O da!
Za one koji vole boraviti na planini, Tomislavov dom je pravi raj. Hotel koji je na samom vrhu Sljemena, obiteljska je oaza u kojoj se svi članovi odlično osjećaju. U skladu s otvorenjem skijaške sezone, Tomislavac, kako ga od milja zovemo, otvoren je za sve domaće goste i u ovom periodu ima odličnu ponudu. Za samo 300-njak kuna po danu i po osobi možete prespavati u ugodnim sobama i uživati u polupansionu s tradicionalno pripremljenim obrocima. U hotelu je sauna i manji bazen u kojem se možete opustiti nakon skijanja.

sljeme-skijanje-modnialmanah-lifestyle-tomislavov-dom

Što možete raditi ako ne skijate?
Sljeme je prekrasno i ako ne skijate. Kad parkirate automobil na samom vrhu odredite smjer kojim ćete šetati. Razgledajte završne radove na žičari, kapelicu Majke Božje Sljemenske koja se nalazi na vrhu Činovničke livade, prošećite do planinarskog doma Puntijarka…

Trenutno nema komentara

Comments are closed