Putujete li često? Naučite se kvalitetno spakirati!

Nedavno smo čuli jednu zanimljivost s aerodroma vezanu za prtljagu. Naime, putnica ispred naše poznanice, spakirala se bez pravila, pa nije prošla carinsku kontrolu. Imala je previše ovoga i onoga u kozmetičkoj torbici. Zapravo imala je jednu torbicu više s mililitražama koje nisu dopuštene tijekom leta avionom. Službenica ju je zamolila da otvori prtljagu, a kad je vidjela da putnica posjeduje hrpu markiranih proizvoda koji su višak, umjesto rečenice: bacite to u smeće, ponudila joj je ‘ruku spasa’. Naime, tražila je adresu na koju će poslati višak! Zamislite to je moguće, ako je čovjek s kojim razgovarate zapravo čovjek. Kako se kvaliteno spakirati?

putovanje-savjet-pakiranje-modnialmanah-spakirati

Ova priča potaknula nas je na ovu temu, koja bi vam svima trebala olakšati način kako se spakirati. Za početak naučite da se određeni proizvodi ne smiju nositi u velikim mililitražama, ali i da je sadržaj kofera potrebno napuniti organizatorima u kojima se nalazi potrebna odjeća, obuća, rublje, detalji. Tako ćete lakše isprazniti kofer kad stignete na destinaciju, pa potom vratiti sve u kofer, ali i u malim zapreminama odvojiti ono što nosite.

Koje su kombinacije organizacije?

  • sve što nosite direktno na koži stavite u organizatore zajedno (rublje, čarape, majice)
  • temeljne odjevne predmete poput hlača, suknji i jakni složite na trećine ukupne širine i preklopite tako da se smanji gužvanje)
  • odjeću koja se jako gužva (svila, viskoza) složite zajedno s ručnicima koje ćete staviti između složenih slojeva
  • obuću stavite u posebne vrećice, a unutrašnjost popunite čarapama
  • u kozmetičkoj torbici neka budu mini pakiranja proizvoda
Trenutno nema komentara

Comments are closed