Promijenite navike: menstrualne čašice su najbolje iskustvo ovog ljeta

Tražite li još uvijek šaptom uložak ili tabletu protiv bolova? Žene doslovno proživljavaju jednu te istu stvar od početka vremena, učimo o tome u školama, gledamo reklame na televiziji (mada još uvijek ne razumijemo te poletne žene), ali “te stvari” nisu za javnost. Nisu to “stvari” to je menstruacija, menga, menzes, tetka iz Rusije, totalno nebitno kako se zove, tu je, postoji i teško ju je ignorirati.

Naučite živjeti s njom i ne dopustite da vam uništi vaše dnevne rutine. Naučite da vaše tijelo funkcionira po vašim pravilima. Nosite uske hlače cijelog mjeseca, uživajte u odjeći koja naglašava ženstvenost i seksipil…

Kako god bilo, Intimina, naš omiljeni stručnjak za ženske stvari (jedan od gorih eufemizama za menstruaciju ako nas pitate), poručuje vam da prebacite kanal i barem 24 sata uživate u vlastitim tijelima – počastite se samopouzdanjem i zaboravite na sve drugo. Preživite lakše menstruaciju s menstrualnim čašicama.

intimina-mooncup-menstruacija-beauty

U čemu je tajna?
• Veliki plus je i to što kod menstrualne čašice nema straha da ćete ‘procuriti’ u nezgodnim položajima jer je unutar vašeg tijela i nepomična je zahvaljujući vakuumu.
• Neke od prednosti koje menstrualna čašica pruža naspram tampona i uložaka su udobnost, financijska isplativost, dug vijek trajanja (ako je redovito čistite, može trajati godinama) te to što smanjuje zagađenje okoliša.
• Ključna razlika između čašice i tampona je ta što tamponi upijaju menstrualnu krv dok je čašica skuplja, tako da nema straha od infekcija. Također, nije zabilježena nikakva povezanost između sindroma toksičnog šoka i korištenja menstrualne čašice, dok korištenje tampona može dovesti do te bolesti, a kada je ispravno umetnuta, čašicu ne osjećate, za razliku od uložaka na koje ne možete zaboraviti ni da želite.
• Lily Cup Compact, najpopularnija menstrualna čašica Intimine napravljena je od mekog medicinskog silikona zbog čega se lako umeće te je tijekom nošenja ni ne osjećate. Dolazi u dvije veličine: A i B.
• Cijena joj je oko 200 kuna , a može se kupiti u hrvatskim ljekarnama i u dm-u. Nemojte da vas njezina cijena obeshrabri. S obzirom na to da joj je rok trajanja nekoliko godina, a prosječno mjesečno trošite oko 30 kuna na higijenske uloške i tampone, čašica je dugoročno vrlo isplativa.

intimina-mooncup-menstruacija-beauty

Što još morate znati? (iz Alminog iskustva)
Noviteti su tu da ih isprobamo, a predrasude da ih uklonimo. Dobro proučite naputke kako staviti čašicu i krenite. Prvi put uspije manjina jer ipak, nakon godina i godina korištenja uložaka ovo je ipak novitet. No, kad svladate tehniku umetanja čašice (budite u istom položaju kao i kad stavljate tampon) zaljubit ćete se u ovu ‘napravu’. Osjetit ćete ‘vakum sigurnost’ i testirati različite položaje želeći se uvjeriti kako je čašica na svom mjestu. I to je potpuno normalno, kažu. U drugom ciklusu je već sve lakše i tada znate da čašica radi svoj posao. Što još morate znati? Nemojte je nikad vući za uski dio jer baš nije ugodno kad vakum popusti, ne brišite je nikad vlažnom maramicom i ne ostavljajte je izvan kutije. I ne posuđujte je frendicama makar ste ih sterilizirali 🙂

Trenutno nema komentara

Comments are closed