Proljetno buđenje tijela uz gua sha kamen i rolere!

S jedne su strane uređaj koji na poseban način stimuliraju rad mišića lica i dekoltea, a s druge prirodne metode kako uz nekoliko pokreta u potpunosti probuditi mišiće lica ali i cijelog tijela. Danas pišemo o ovoj drugoj prirodnoj metodi učeći vas o tome kako postići prirodno buđenje tijela upotrebom rolera ili popularnih gua sha kamena.

Kako koristiti gua sha kamen?
Kako bi tretman bio uspješan, a lice blistavo (čitaj:sretno) pripremite ga klasičnom beauty rutinom i pripremite kamen od pravog kamena. Nanesite na čisto lice omiljenu hidratantnu kremu, serum ili ulje za lice. Prilikom nanošenja pazite na to da kremu nanesete na prednju, stražnju i bočne strane vrata. Ovaj je korak ključan da vaša gua sha bez napora klizi po vašoj koži te da se ne dogodi neugodno povlačenje kože. Sad je vrijeme za tretman kamenom. Uzmite dio gua sha u obliku slova V i lagano ga povucite uz vrat. Započnite stavljanjem na grlo kod ključne kosti. Klizite gore prema liniji čeljusti. Ponovite ovaj korak 3-5 puta, na lijevoj i desnoj strani vrata i stražnjoj strani vrata. Kad ste savladali ovaj korak, krenite na dio brade i čeljusti Postavite dio gua sha alata u obliku slova V na donji, srednji dio brade. Lagano povucite gua sha prema gore i van duž čeljusti na desnoj strani lica. Ponovite ovaj pokret 3 – 5 puta, prije nego što učinite istu stvar na lijevoj strani lica. Na isti način prijeđite i ostale dijelove lica pazeći da je koža podatna za klizanje kamena. Ne zaboravite prijeći čelo i dekolte, a ako su vam ruke pune vode tretirajte ih kamenom.

Kako koristiti valjak za lice od žada?
I kod ove rutine je potrebno pripremiti lice. Krenite od vrata na kojeg ćete postaviti veći dio valjka. Nježno, ali čvrsto, kotrljajte valjak od žada uz vrat, podižući ga i van na liniji čeljusti. Ponovite ovaj pokret 3 – 5 puta i krenite oko vrata. Sad je vrijeme za lice. Počevši od središnjeg donjeg dijela lica, prođite velikim valjkom od žada duž čeljusti. Budite nježni, ali čvrsti i pomičite se prema gore i prema van. Ponovite ovaj korak 3 – 5 puta na svakoj strani lica. Nakon što upotrijebite valjak od žada duž čeljusti, ponovite pokrete prema gore i prema van na obrazima i jagodicama, 3 – 5 puta po dijelu i sa svake strane lica. Ne zaboravite na podočnjake! Sad je vrijeme za upotrebu manjeg dijela valjka kojem krenite rolati podočnjake prema van. Kao i uvijek, budite nježni, ali čvrsti i ponovite ovaj korak 3 – 5 puta na obje strane lica. Na isti način prijeđite i ostale dijelove lica a ovaj tretman završite na dekolteu na kojem ćete od sredine prsne kosti prema van ‘protjerati’ višak vode koja se tu nakuplja.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS