PROGRAM 45. DANA SATIRE NASTAVLJA SE GOSTOVANJIMA SJAJNIH PREDSTAVA IZ ZAGREBA, BANJA LUKE I SPLITA

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u tijeku su 45. Dani satire Fadila Hadžića, međunarodni kazališni festival u sklopu kojeg se izvode najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i susjednih zemalja. Ovogodišnji Dani satire započeli su 4. lipnja, a do njihovog svečanog zatvaranja 26. lipnja zagrebačku publiku očekuje još niz izvrsnih kazališnih predstava.

Festival uskoro ulazi u svoj treći tjedan, kojeg u utorak, 15. lipnja otvara Gradsko dramsko kazalište Gavella s dramskim koncertom „ZAGREB 2020.“, autorskog dvojca Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića. Predstava je to u kojoj se u kratkim rezovima rastvaraju najrazličitije priče, izmjenjuju dramske i glazbene sekvence, humor i melankolija, burleska i satira. Gavellini glumci – koji zbog posljedica potresa još uvijek ne mogu igrati u svom matičnom kazalištu – kroz svoje likove govore istovremeno i o sebi i o nama, a dok svjedočimo krajnje organiziranom scenskom kaosu, istovremeno se smijemo i suosjećamo s njegovim protagonistima.

45-dani-satire-fadila-hadžića-lifestyle-modnialmanah-kerempuh

Program nastavlja Teatar Exit u srijedu 16. lipnja predstavom „Fešta“, autorskim projektom Josipe Anković i Josipa Ledine. Prisjećajući se svojih ljubavnih početaka, Josipa i Josip vode nas kroz kratku povijest svojeg bračnog odnosa, prepunog uspona i padova, ne skrivajući niti jednu sitnicu. Ismijavajući naše ljubavne, bračne i rodne odnose, „Fešta“ rastvara brojne stereotipe kojih često nismo ni svjesni.

45-dani-satire-fadila-hadžića-lifestyle-modnialmanah-kerempuh

U četvrtak, 17. lipnja na Danima satire gostuje Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke s predstavom „Skupština“ suvremenom i vrlo aktualnom adaptacijom teksta Cristine Clemente „Obiteljska skupština“, u režiji Ivana Plazibata. Predstava preslikava mehanizme političkog djelovanja u život jedne obitelji u kojoj se sve odluke, poput rasporeda kućanskih poslova, dnevnih jelovnika i kupovine, donose putem zasjedanja obiteljskog vijeća. No kada nakon pogubnog rebalansa kućnog budžeta „glava porodice“ otac Branko da ostavku na mjestu njenog predsjednika, počinju se spremati prijevremeni izbori u kojima su, kao i u pravim izborima, sve političke igre dopuštene…

45-dani-satire-fadila-hadžića-lifestyle-modnialmanah-kerempuh

Zagrebačko kazalište mladih na rasporedu je u petak, 18. lipnja, s predstavom Ivora Martinića „Dobro je dok umiremo po redu“ u režiji Aleksandra Švabića. Dok vani bjesne kiša i oluja, sredovječni Janko organizira otvaranje svog novog, luksuznog restorana, krunskog dokaza svoje poslovne potentnosti, koji je brižno uredila njegova nova djevojka Nikolina. U prvi tren sve djeluje prilično obećavajuće, no večer slavlja ubrzo će postati večer rekapitulacije života, ne samo Jankova – to postaje večer izgubljenih iluzija, naplaćivanja loših odluka i konačnog rasapa.

45-dani-satire-fadila-hadžića-lifestyle-modnialmanah-kerempuh

Krajem trećeg tjedna festivala zagrebačkoj publici predstavit će se splitski HNK koji u subotu, 19. lipnja izvodi predstavu „Laponija“ u režiji Nenni Delmestre. Ovaj suvremeni tekst Cristine Clemente i Marca Angeleta lucidna je komedija o jednoj blagdanskoj večeri koja kreće u potpuno pogrešnom smjeru, a pripada onome što često nazivamo dobro skrojenim komadima. Adaptacija Nenni Delmestre dodatno ga približava hrvatskoj publici jer katalonski bračni par, koji odlazi u Finsku na božićne blagdane, pretvara u dalmatinski.

45-dani-satire-fadila-hadžića-lifestyle-modnialmanah-kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh poziva sve ljubitelje smijeha, satire i kazališne umjetnosti da im se pridruže na 45. Danima satire Fadila Hadžića!

Više informacija na www.kazalistekerempuh.hr.

Trenutno nema komentara

Comments are closed