Produljite mladenački izgled hranom!

Jeste li primijetili kako neke žene izgledaju puno mlađe od svojih vršnjakinja bez da koriste skupe kreme, odlaze na masaže… U čemu je njihova tajna? Vjerovali ili ne, u hrani koju neke žene konstantno jedu bez da su svjesne njihove blagodati. Narančasto i crveno voće ali i povrće bogato je primjerice karotenom i vitaminom A, koji štite kožu od starosti.

Što jesti kako biste dulje ostale mlade i zaštitili svoje lice od starosti?
• Sve što je crvene i narančaste boje kao što su rajčica, paprika, mrkva, južno voće… Narančasto i crveno voće i povrće bogato je karotenom i vitaminom A, koji štite kožu od starosti jer stimulira proizvodnju kolagena
• Zeleno povrće kao što su špinat, brokula, salata… Sve što je zelene boje bogato je vitaminom C koji je neophodan za proizvodnju kolagena, uz to stimulira potkožnu mikro cirkulaciju i ubrzavaju zarastanje rana.
• Žitarice sadrže u velikoj količini vitamin B, a za ljepotu su naročito važni B5, koji joj daje vlažnost i elastičnost, B2 jer sprečava njeno isušivanje, kao i B12 koji regenerira kožu.
• Ne zaboravite na minerale- Magnezij potiče proizvodnju kolagena i elastina, ima ga u mahunastom i zelenom povrću. Važan je i cink jer stimulira proizvodnju kolagena i elastina, a time ubrzava obnavljanje kože.
• Orasi, lješnjaci, bademi bogati su omega 3 i 6 masnim kiselinama, a oni su neophodni za jačanje stanica kože. Neutraliziraju djelovanje slobodnih radikala i tako usporavaju proces starenja. Selen je jedan od najmoćnijih antioksidanasa koji kožu štiti od negativnog djelovanja slobodnih radikala i stimulira izbacivanje toksina.

Trenutno nema komentara

Comments are closed