Prijateljski podsjetnik – svatko zaslužuje pauzu!

Svi imamo te dane kada se osjećamo premoreno. Žongliramo s poslom, privatnim obvezama i čini se kao da smo ponekad na izdisaju. U tim trenucima odmor često zanemarimo, ali uzimanje pauze nije luksuz, već nužnost za naše mentalno i fizičko zdravlje.

Prednosti uzimanja pauze
Uzimanje pauze može poboljšati fokus i kreativnost. Kada radimo bez pauze, umorni smo i često možemo doživjeti manjak motivacije, izgaranje, pa čak i fizičke simptome poput glavobolje. S druge strane, uzimanje pauza može nam pomoći da se napunimo energijom, te da se vratimo svojim zadacima uz potpuni fokus.

lifestyle-pauza-odmor-kit-kat-modnialmanah

Ključ je izabrati aktivnost koja nam može pomoći da se odvojimo od posla i tehnologije za mentalni odmor. Jednostavne aktivnosti mogu nam pomoći da se napunimo energijom tijekom tih pauza. Jedna od takvih aktivnosti je šetnja. Čak i ako je to samo pet minuta, izlazak na svjež zrak i kretanje mogu učiniti mnogo za naše raspoloženje i razinu energije. U slučaju kiše i boravka na zatvorenom, treba raditi vježbe laganog istezanja ili dubokog disanja jer ove aktivnosti mogu pomoći kod opuštanja i izbjegavanja napetosti.

Još jedan sjajan način da se napunite tijekom pauze je da si priuštite malu poslasticu. To može biti bilo što, od uživanja u komadiću čokolade do uživanja uz šalicu kave ili čaja. Važno je priuštiti si mali užitak koji može pomoći u poboljšanju raspoloženja i odmoru od posla.

Pauza kao navika
Uključivanje odmora u rutinu može zahtijevati određeni napor, ali vrijedi truda. Dugoročno treba težiti tome da uzimanje pauze postane navika. Rasporedite pauze u svom danu i odredite vrijeme za njih u svom kalendaru ili planeru. Tako ćete sebi dati dopuštenje da se udaljite s posla. Postavite podsjetnike ako ste skloni ‘zatrpati’ se poslom i zaboravite uzeti pauze. Još jedan koristan savjet je da u dogovoru s kolegama zakažete zajedničke stanke i iskoristite ih kao priliku za nadoknađivanje ili zbližavanje.

Iako je važno usredotočiti se na aktivnosti koje nam mogu pomoći da se napunimo i vratimo energiju tijekom pauza, Kit Kat je ukusna grickalica koja će svima poboljšati raspoloženje tijekom pauze, u što smo se mogli uvjeriti i na Danima komunikacija. Njegov hrskav i ukusan čokoladni preljev može biti upravo ono što je potrebno da bi se osjećali svježe, spremni uhvatiti se u koštac sa svim izazovima.

Dakle, napravite pauzu i prepustite se aktivnostima i poslasticama koje mogu pomoći da se opustite i osvojite dan. Bilo da se radi o šetnji, istezanju ili Kit Kat čokoladici, odmori su mala investicija koja se može višestruko isplatiti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS