Ponovo u fokusu: punk detalj!

Da se moda ciklički vraća svjedočimo svake sezone kad u fokus ulaze modni detalji, komadi i globalni trendovi koji podsjećaju na vrijeme kad smo gradili vlastiti modni stil. Imate li oko 50 godina, do sada ste već nekoliko puta nosile isprani traper sinonim 80-tih, trapez hlače koje su obilježile 70-te, neonske boje koje su vrištale 90-tih…

O odjevnim predmetima koji su stigli iz prošlosti i koji dominiraju u novim kolekcijama ove sezone nećemo, ali vam u zato u fokus stavljamo jedan od najpopularnijih punk detalja iz 20. stoljeća kojeg smo većina nas vadili iz kutija sa šivaćim priborom stavljajući ih na isprani traper ili pamučne majice s omiljenim glazbenim zvijezdama. Riječ je o ‘zihericama’ različitih veličina koje su nekad nosili samo punkeri, a danas upravo one, upotpunjene biserima i perlama dolaze na revere finih sakoa, ovratnike elegantnih bluza i košulja.

Sviđaju li vam se punk detalji evo nekoliko savjeta za njihovo nošenje:

  • Ovaj tip ukrasa može biti jednostavan ali i ukrašen biserima, perlama.. Bez obzira koji model odaberete znajte jedno- ovo je punk detalj koji će definirati i ostale modne detalje poput obuće sa zakovicama, torbi..
  • Što su veća prsa i šira ramena to neka ziherice budu manje. Možete ih kombinirati po principu nekoliko njih na dominantnom reveru.
  • Pazite na izbor boje metala. Punk ziherice su uvijek bile srebrne a one kojima se čuvala suknja na preklop od otkrivanja tijekom hodanja zlatna. Dakle – srebro naglašava punk, a zlato ženstvene osamdesete.
Trenutno nema komentara

Comments are closed