Ponovno ćemo nositi šiške! Znate li koje pristaju vašem obliku lica?

Nakon godine u kojoj je dominirala bujna i duga ‘griva’ proljeće 2021 u fokus stavlja svevremenski bob, ali i šiške. Prvi trend koketira s modnim 60-tim,a drugi s 80-tim kad su šiške bile podignute, natapirane i nalakirane te kao takve uokvirivale pogled!

Ok, nalakiranu kokoticu malo tko će nositi na svojem licu, ali zato šiškice koje prekrivaju čelo i uokviravaju pogled odaberite kao promjenu kad je o frizuri riječ.

Koji tip šiškica odabrati ovisno o obliku lica?
Kvadrat treba optički ‘omekaniti’ što će najbolje napraviti ‘kišobran’ šiške koje se lagano uklapaju u cijelu dužinu kose. Kako bi lice dobilo seksipil pokušajte šiške lagano uviti prema unutra. Za one koje vole ekstravaganciju prikladne su i kratke guste šiške do polovine čela.

Ovalno lice najčešće je i izduženo lice (posebno visoko čelo) koje optički treba ‘skratiti’ asimetričnim šiškama koje prekrivaju lice u dijagonali i spajaju se s ostatkom lica.

Obrnuti trokut karakteriziraju jače jagodice i uska i isturena brada. Kako bi lice dobilo ‘mekani look’ šiške moraju biti duboke (odijeljene od sredine glave) i na krajevima nejednake.

Okruglo lice uvijek djeluje punije, pa kako ne biste izgledale deblje, nosite asimetriju. Najbolji je razdjeljak na stranu sa dužim šiškama koje ćete moći nositi ‘iza uha’.

beauty-hair-kosa-šiške-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed