Pola šume ste donijeli na svojim tenisicama? Evo kako ih očistiti da budu kao nove!

U savršenom svijetu sladoled ne bi imao kalorija, a bijele teneisice se nikad ne bi zaprljale 😊! No, kako živimo u stvarnom svijetu, gdje bijele tenesice (posebno nedjeljom) kući donesu puno zemlje i trave vrijeme je za svladavanje nekoliko jednostavnih trikova za brzo čišćenje tenisica. Zapravo, kad steknete rutinu, na taj način možete očistiti svu bijelu obuću. Vidjeti ćete bijela obuća je jako zahvalna!

Što vam je potrebno? Srećom, za čišćenje bijelih cipela ne treba vam puno, a ono s čime čistite možete pronaći i u svojoj kuhinji! Malo octa, sode bikarbone, gumica za brisanje olovke… O tome što ćete upotrijebiti ovisi od koje su tkanine napravljene vaše tenisice!

praktični-savjet-tenisice-čišćenje-modnialmanah

Čišćenje kože
Koža je jedan od lakših materijala za čišćenje jer ne upija toliko vode kao neke druge tkanine. Za pranje kožnih tenisica trebat će vam papirnati ručnici, sapun, pamučne krpe (stara majica izvrsno funkcionira) i gumice. Počnite tako da namočite papirnati ubrus, istisnite višak vode i zatim nježno obrišite vanjsku stranu cipela. To će vam pomoći ukloniti sve velike komade prljavštine s potplata. Nakon što završite s ovim korakom, ostavite cipele da se suše 10 minuta. Spužvicom koju ste namočili u vodi prebrišite cijelu tenisicu uklanjajući ostatak prljavštine. Sad je vrijeme za sapun! Namočite ga i obrišite u pamučnu krpu pa nježnim pokretima masirajte gornji dio cipele dok se ne vrati u svoju savršenu bijelu boju. Krpom obrišite višak sapuna. Nakon posljednjeg koraka, pustite da se obuća osuši 10 minuta.

Čišćenje platna!
Možda mislite da je teško izvući prljavštinu iz bijelih platnenih tenisica? Nimalo! Potrebno vam je samo malo soda bikarbone i bijeli ocat. Napravite pastu od žlice sode bikarbone i dvije žlice bijelog octa i zalijte šalicom tople vode. Umočite krpu ili čistu četkicu za zube u pastu i počnite uklanjati prljavštinu s cipela. Kad završite s ribanjem, očetkajte ostatke paste i pustite da se tenisice osuše na zraku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed