Pitate li se koji će modeli obuće obilježiti proljeće 2024.? Evo što predstavlja MICAM!

Na obali između dvije mjene mora – plime i oseke nalazi se među plimni prostor, u kojem se na jedinstven način spaja kopno s morem. Taj prostor otkriva jedinstven ekosustav koji se kreće od potpunog potopljenja do otkrivanja. Sve živo na toj granici je jedinstveno, spremno na preživljavanje u drastičnim promjenama. Upravo ta granica između plime i oseke, inspiracija je dizajnera za novu modnu sezonu koja se metaforički nalazi u ovom staništu. Na mjestu na kojem se potrebno prilagoditi na tekuće izazove i promjene. U tom nestabilnom stanju naglašena je krhkost života, koja poziva kolektivno prestrojavanje, senzibilitet i strahopoštovanje prema prirodi i ljudskim mogućnostima.

U sezoni SS24 otvaraju se novi strani svjetovi, metaverzum je u suprotnosti s mikro svijetom pojedinca, suočeni smo s krajem obilja i ponovnom izgradnjom sutrašnjice. Sljedeća godina izgledat će umirujuće izvan ograničavajućih kodova i načina razmišljanja s idejama koje se oslanjaju na pametnu štedljivost, otpornost, suradnju i obećanja tehnologije.

Evo kako će se globalni trendovi reflektirati na obući i modnim detaljima!

DUHOVNO UŽIVANJE – Spiritualnost je u fokusu, pa ne čudi kako će se upravo neki elementi duhovnosti pretočiti na modne detalje. U sezoni SS24, crpiti će se inspiracija iz grčko-rimske mitologije koja će biti oživljena kroz finoću i rad manjih manufaktura. U ovom se trendu u fokus stavlja zlato i boje prirode, u fokusu su fine obrade i detalji, a uz klasične materijale u izradi obuće u fokusu će biti i neke održivije sirovine- rafija, makrame, drvo, mreža i tkanja, kao i dragocjene dragulji.

fashion-micam-proljeće-2024-moda-modeli-obuće-obuća-modnialmanah

DIVLJA BUDUĆNOST! Ova tema odgovara impresivnim klimatskim promjenama i sve većem nedostatku resursa u svijetu. Sve ekstremnije meteorološke pojave biti će ispričane kroz sferu eko-ratnika koji pokušavaju očuvati ljepotu planeta pronalazeći zaklon od njegove opasne sile. Inspiraciju za ovu temu dizajneri crpe u veličanstvenom spektaklu flore, faune i tehnologije pa ne čudi kako ne nedostaje zelene u svim nijansama. Reciklirani materijali susreću se sa strukturama inženjering i tehnički aspekti izvedbe koji rezultiraju materijalima koji štite od kiše, debelim potplatima i zanimljivim dizajnima koji spajaju prošlost i budućnost.

fashion-micam-proljeće-2024-moda-modeli-obuće-obuća-modnialmanah

ČAR BIZARNOG! U ovoj se temi isprepliće istraživanje tamne strane u kontrastu sa svijetlim i lijepim, uranja se u svijet antiheroja i buntovnika. U kolekciji tako dominiraju modeli koji pričaju priču o luksuzu ali oni koji privlače pažnju svojom nesavršenosti i bizarnošću. Ova neočekivana estetika upućuje na eksperimentiranje elegantnim oblicima i buntovnim stilovima. Materijali odražavaju igru svjetlo-tamno i optički kontrasti: od šahovnice do nekoliko nijansi odabrane boje, finih materijala koji naglašavaju stil do onoga što izgleda poput rabljene kože.

fashion-micam-proljeće-2024-moda-modeli-obuća-modnialmanah

DIGITALNA KREATIVNOST! U digitalnim stvarnostima, granicama naše kreativnosti prevladavaju u potpuno i to ispričane jezikom estetike. Inspiracija za ovu temu leži u snivanju, nematerijalnim strukturama, futurizmu. Tonovi boja su digitalizirani u pastelnom tonu, upotpunjeni s 3D detalja, a ono što dodatno oduševljava su teksture koje dominiraju ovom temom. Obuća će biti napravljena od pjenastih, sjajnih, želatinastih ili svjetlucavih materijala koji koketiraju elementima virtualne stvarnosti.

fashion-micam-proljeće-2024-moda-modeli-obuća-modnialmanah

Foto: Micam

Trenutno nema komentara

Comments are closed