Pet stvari koje trebate znati o Frozen-u!

Frozenomanija je zavlada i našom zemljom, a Ledeno kraljevstvo 2 potuklo je rekorde gledanosti već u prvom tjednu prikazivanja! Što je toliko magično u priči o dvije sestre Elsi i Anni? Odlična grafika, činjenica da su svi likovi trendy, ali i prekrasna priča o prijateljstvu, ljubavi i dobrim djelima. Ukoliko ovih dana planirate sa svojim klincima u kino, čitajte dalje! Otkrivamo 5 zanimljivih činjenica o najpopularnijem Disneyevom crtiću današnjice.

lifestyle-frozen-modnialmanah-disney

• Znate li da je Elsa prvotno trebala biti zao lik kakva je zapravo u Andersenovoj bajci koju je 40-tih godina 20.stoljeća Walt Disney želio pretvoriti u animirani film. Bajka se toliko svidjela Disneyu da je i ostalim likovima (Hans, Kristoff, Anna i Sven) dao tipična danska imena.
• Jennifer Lee bila je prva žena koja je režirala Disneyev animirani film i kao režiserka odvela produkcijski tim u hotel od leda u Norveškoj. Upravo tamo su svi dobili inspiraciju za filmske pejzaže. Ne treba napomenuti kako je od izlaska crtića, turizam u Norveškoj vrtoglavo narastao, čak za 153 posto!
• Netom nakon izlaska prvog nastavka, dva su vatrogasca iz Bostona pjevala „Puštam sve“ djevojčici koja je zapela u liftu kako bi ju smirili.
• U crtiću na jednom mjestu možete spaziti malog Mickeya Mousea.
• Animatori su angažirali profesionalnog frizera kako bi ih savjetovao oko Elsine frizure. Također, razvili su poseban program zvan Tonic kako bi oživotvorili njenu kosu. Kad smo kod animatora zanimljivo je reći kako je za vrijeme stvaranja Svena u studiju bio pravi sob.

Trenutno nema komentara

Comments are closed