Pet savjeta koja trebate za održavanje hulahupki!

Nosite ih svakodnevno, skrivene ispod hlača ili u fokusu total looka, a kako ih održavate? Skupljate li sve koje se nosile tijekom tjedna i onda ih ‘ubacite’ u perilicu i operete? Ili ste od onih koje čim skinu hulahupke imate naviku ručnog pranja? Koji god da vam je odgovor znajte jedno – hulahupke možete odjenuti i do trideset puta a da one izgledaju isto kao u trenutku kupovine. Pod uvjetom da poštujete pet savjeta koje trebate za održavanje hulahupki!

  • Bez obzira na način pranja, hulahupke uvijek perite s unutarnje strane. Tako ćete sačuvati sjaj niti, posebno kod modela gušće denaže.
  • Perete li hulahupke strojno, stavite ih u pamučnu vreću (može biti stara jastučnica) i to tako da su ravne (ne smotane). Vreća neka bude zatvorena kako bi čarape ostale u unutrašnjosti tijekom ispiranja
  • Koristite samo blaga sredstva za pranje. Kod strojnog pranja dovoljno je samo jedan čep tekućeg deterdženta, a kod ručnog pranja duplo manje, u zapremini od 10 litara vode.
  • Kad ih perete ručno, neka budu prevrnute s unutarnje strane, te ih provucite kroz ruke laganim rastezanjem. Izbjegavajte trljanje lijeve i desne strane hulahupki, a ako se na nožnim dijelovima vide tragovi boje s cipela, te dijelove prijeđite krutim sapunom i ostavite da djeluje.
  • Sve hulahupke koje ste oprale ručno iscijedite laganim pritiskom po tkanini, a u kad ih stavite na suđenje pazite da su uvijek u okomitom položaju. Objesite li hulahupke da se cijede postoji mogućnost da će se nepotrebno razvući. Kako biste sačuvale tkaninu, ne sušite hulahupke na radijatoru,
hulahupke-održavanje-praktični-savjet-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed