Pet savjeta kako nositi hlače kraćih nogavica i izgledati mršavije i više!

Kad su se pojavile u modnom fokusu retro hlače kraćih nogavica izazvale su brojne reakcije, a trendseterice su im sramežljivo dale priliku da zabljesnu u modnim outfitima. No, nakon gotovo tri modne sezone, upornost ovog modela se isplatila, pa sudeći po gradskim ulicama one će vladati ove jeseni.

Budući da je ovaj model hlača poprilično nespretan za nošenje, posebno imate li šire bokove i jača bedra, evo pet savjeta kako nositi ovaj model hlača i izgledati vitkije i mršavije.

Imate li kvadratni oblik tijela i nedostaje vam linija struka kombinirajte gornji dio otvorenih ramena (lađa izrez) i hlače povišenog struka i širokih nogavica. Na nogama neka budu cipele visoke potpetice.

fashion-hlače-kraćih-nogavica-modnialmanah-savjeti

Slojevito kombiniranje gornjih dijelova uz ovaj model hlača je odličan alat želite li izgledati vitko. Jedan od principa je nošenje bluze unutar ruba hlača u kombinaciji s duljim sakoom koji neka bude otkopčan. Želite li izgledati više, nosite kontrast (crno-bijelo) i detalje (poput mašne na bluzi) koja će prepoloviti širinu i u fokus staviti duljinu (odnosno visinu)

fashion-hlače-kraćih-nogavica-modnialmanah-savjeti

Imate li naglašen trbuh, a vitke i skladne noge (građa tijela jabuka) nosite dublji model hlača, dužine nogavica 7/8. Preko ruba hlača odjenite košulju ili tuniku uz napomenu da nožni članak mora biti u boji kože. Ovisno o proporciji tijela (gornji dio tijela 1/3, a donji 2/3) ovakav spoj možete nositi uz cipele vrtoglavih potpetica ali i tenisice.

fashion-hlače-kraćih-nogavica-modnialmanah-savjeti

Nosite li jako uske hlače kraćih nogavica (koje asociraju na tajice) odjenite ih na dva načina: u kombinaciji s košuljom zaobljenih krajeva (imate li jake bokove i bedra) ili uz jednostavnu usku majicu koju ćete staviti u rub hlača.

fashion-hlače-kraćih-nogavica-modnialmanah-savjeti

Građa tijela obrnuti trokut podrazumijeva široka ramena i jako uski struk i bokove. Kako biste izjednačile gornji i donji dio tijela nosite hlače srednje širokih nogavica u kombinaciji s retro modelima majica i tunika koji u donjem dijelu imaju širinu (A kroj ili dodan volan). Kad iskombinirate ovakva dva modela, izgledat ćete skladno, mršavije i više.

fashion-hlače-kraćih-nogavica-modnialmanah-savjeti
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS