Pet modnih savjeta želite li odjenuti baloner!

Već kad smo pomislili da ovog proljeća gradskim ulicama neće ‘prošetati’ baloneri, hladnije vrijeme i potreba suvremenih žena da se ‘zagrnu’ stavlja u fokus baloner. Sinonim proljeća i modne klasike ovog proljeća nosi dašak retro stila – kroj je jednostavan, s prorezom koji otkriva noge, na ramenima su naglašene epolete, a na prednjici dupli red kopčanja. Za razliku od balonera koji su nekad bili vjesnici proljeća ove godine su oni zapravo prozračni mantili u nekoliko bež nijansi koje treba uskladiti s vlastitom bojom puti, kosom i očima. Imate li svijetlu put i kosu birajte topliju bež nijansu. Suprotno tome brinetama toplije boje puti pristaje hladna bež. To je ujedno i prvi modni savjet kojeg trebate.

A što još morate znati?

  • Birajte lagane i prozračne tkanine kako bi baloner mogle nositi i kad ugrije proljetno sunce. Sudeći po trendovima nosit ćemo ga i u kombinaciji potkošulja, traperica i sandala.
  • Koji model odabrati? Idemo prvo s rasporom na leđima. Što je stražnjica veća to neka bude i viši prorez. Žene s manjim prsima neka nose model s dominantnim epoletama na ramenima, a žene jačih ruku trebaju detalje na zapešćima.
  • Nije svejedno kako kopčate baloner. Što je naglašeniji prednji dio tijela to neka gumbi budu veći, a kopčanje dominantnije.
  • Pazite na dužinu balonera kako se optički ne bi skratila silueta. Koji modni savjet trebate? Ako ste visoke između 170 i 180 centimetara možete nositi različite dužine balonera pazeći samo na adekvatan kroj. Ako ste niže od 170 nosite baloner čija dužina ne prelazi liniju bedara, a za izrazito visoke žene su hit dugi baloneri koji će optički ublažiti dominaciju visine.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS