Parfem ili eau de toilette – pitanje je sad?

Kako gledate na mirisni oblak koji ostavlja vaša ljetna haljina? Volite li da je jak, izražajan ili prigušen? Naglašava li vaš seksipil nekoliko ‘špriceva’ pafrema ili uživate u mirisnim kremama kojima njegujete kožu? Bez obzira koji je vaš odgovor naučite kad koristiti parfem, a kad toaletnu vodicu. Zapravo naučite koja je razlika!

Sve je više onih koji i parfem i toaletnu vodu nazivaju mirisom. Ok, on je miris, ali nije svejedno što odaberete! Eau de parfum intenzivniji je i duže miriše nego eau de toilette. Zbog svog sastava parfum-a trebate u malim količinama na svojoj koži, dok toaletna voda može služiti i kao zamjena za dezodorans. Zapravo nju možete nanijeti na vrat i tijekom dana kad na taj način podižete svoju energiju.

parfem-eau-de-toilette-modnialmanah-beauty

Kako znati da je odabrani miris upravo za vas?
Kako se odlučujete za parfem? Pomirišite poklopac bočice, papirnati papirić ili… Upravo taj ili je presudan za odabir idealnog mirisa. Nanesite ga na unutarnju stranu podlaktice i pričekajte nekoliko minuta. Miris će se razviti u nekoliko minuta i u dodiru s vašim pH kože poslati mirisnu poruku u vaše nosnice. Sviđa li vam se, znajte da ćete upravo tako mirisati svaki put kad ga nanesete. Koje note odabrati? Budući da je ljeti ionako jako vruće i zagušljivo, izbjegavajte teške, drvene odnosno slatkaste parfeme. Njih zamijenite cvjetnim i svježim notama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed