Ovo je pet modnih trendova koji će obilježiti jesen 2023.

U drugoj polovici kolovoza mnoge se fashionistice pitaju isto – što će se nositi u sezoni koja upravo počinje. Je li to ono što je dominiralo modnim pistama tijekom proljeća ili… Već je dobro poznato kako je modni diktat s piste potpuno drugačija priča od onoga što je prihvatljivo i što može dominirati gradskim ulicama. Na to što će od trendova biti prihvaćeno utječe ne samo modna industrija već i društveno prihvaćene teme, ekologija, utjecaj medijskih platformi, ali i filmska industrija. Evo vam i primjera!

Jedan od najgledanijih filmova današnjice je film Barbie, koji u ovoj sezoni stavlja u fokus čitav niz slatkih i pomalo retro frizura. Jedna od najpopularnijih svakako je duži bob koji se kombinira uz širu traku ili ako je riječ o dužoj kosi u prepoznatljivoj Barbie blond boji skupljenoj u visok rep kojeg će krasiti mašna.

fashion-trendovi-modnialmanah-jesen-2023

Je li onda i najpopularnija boja sezone Barbie ružičasta? Ovog ljeta su se pojavili bljeskovi, no trendy boja je puno mirnija. Riječ je o ljubičastoj boji lavande koja dolazi u različitim jačinama i gradacijama. Počinje s jarkom nijansom ljubičaste koja je ista onoj u cvjetovima ovog bilja, a kako će nebo prekrivati oblaci ta će boja postajati više pastelna. Možete je nositi monokromatski ali u kombinaciji s drugim bojama puštajući da boja lavande pokaže svu svoju nadmoć. Ove jeseni će biti popularni modni detalji u ovoj boji.

fashion-trendovi-modnialmanah-jesen-2023

Svake jeseni u fokus trendsetera ulaze baloneri. U ovoj sezoni su oni nositelji stila konstrukcijom asocirajući na raskošne haljine. Dugi su, s detaljima koji prate liniju tijela sa širokim remenom koji će zatvorenom baloneru pomoći u naglašavanju ženstvenosti. Odaberite konkretan odjevni predmet sa zanimljivom podstavom koja će vam dati modnu dimenziju, zagrijati vas ali i omogućiti vam da ovaj odjevni predmet ponesete i u zimu. Posebno ako će, kao prošlogodišnja, biti blaga.

fashion-trendovi-modnialmanah-jesen-2023

Spojite nespojivo – tako bi se najjednostavnije mogla ispričati priča o tome kako nositi različite boje i printeve iduće sezone. Dakle, sve ono što vam se sviđa možete zajedno nositi i kombinirati u jednom total looku vodeći računa o ovome – printevi se međusobno mogu kombinirati poštujete li zakon. On se odnosi na usklađivanje- printevi u kojima dominiraju okrugli oblici (cvjetovi, animal print…) se lijepo spajaju s točkicama. Suprotno tome – uz prugaste komade lijepo pristaje sve ono što u printu ima skrivene stroge geometrijske oblike.

fashion-trendova-modnialmanah-jesen-2023

Ove sezone ćemo uživati u ‘bljeskovima’ modnih 90-tih, koji se najviše reflektira na svečanoj odjeći. Dakle, planirate li zablistati na jednoj od svečanosti za koju vam je stigla pozivnica odjenite haljinu ‘sirena kroja’. Ona se prvi put pojavila 90-tih, a ove jeseni doživljava svoj veliki come back.

fashion-trendova-modnialmanah-jesen-2023
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS