Otputovali smo u Zagrebačku Esplanadu i proveli se sjajno!

Nakon neobične 2020-te u kojoj su u vodu pala sva planirana putovanja, siječanj smo započeli najboljom odlukom koja nas je mogla resetirati. Spakirali smo kofere i otputovali u kultni zagrebački hotel Esplanade.

Upravo on je, suočen sa situacijom kad je o turizmu riječ, na kraju prošle godine predstavio jedinstvenu ponudu domaćim gostima – slaveći 95 godina postojanja, u svojoj ponudi ima noćenje za dvoje s doručkom po iznosu od 95 eura. Dakle, razmazite se u potpunosti i resetirajte se od problema na ovaj način.

Evo detalja kako smo mi uživali!
Budući da je cheek in nakon 14 sati mi smo stigli u hotel, ostavili stvari i uživali u posebnoj privilegiji ovih dana – ispijanju kavice na grijanoj terasi s koje puca pogled na grad. Mi smo putovali u društvu naših prijatelja, pa je ispijanje kave bio dodatni užitak. Pretresli smo brojne teme i uživali u trenutku ‘sve je isto kao nekad’ što na poseban način puni baterije.

Soba – prekrasna oaza koja mami na odmor i relaksaciju, ali i potiče hormon sreće i asocijaciju ne slična mjesta na kojima smo odsjeli tijekom ‘pravih’ putovanja.

Budući da smo odlazak na ovo neobično putovanje shvatili ozbiljno, ponašajući se kao turisti angažirali smo turističkog vodiča da nam rođenim Zagrepčanima ispriča priču o voljenom gradu. U moru ponuda mi smo odabrali Ivu Secret Zagreb koja nam je ispričala prekrasnu priču o Zagrebu s kraja 19 i početka 20 stoljeća.

Otvoren bar u Esplanadi za goste bio je naša zadnja turistička stanica tog dana. Odlazak na ‘cugu’ s prijateljima i uživanje u selekciji sendviča bili su prekrasan način za završetak dana.

Doručak – kraljevski obrok, poslužen na kraljevski način u Esplanadi. Zbog mjera poslužuje se ‘ala card’ i ponuda je tako dobra da vam je žao ne probati – kombinacije lososa i avokada, prefine žitarice u kaši, jaja na X načina, slatke palačinke, voće… Doručak započnite cijeđenim sokom od naranče i kavicom, a na kraju nazdravite danu čašom pjenušca.

Kako biste saznali više o hotelu u kojem spavate, u foajeu potražite brošuru, pročitajte detalje i zamolite osoblje na recepciji da vam dodatno ispričaju priču.

Evo samo nekih detalja…
Ova zagrebačka ljepotica, ikona stila i elegancije sagrađena je na mjestu nekadašnjeg klizališta davne 1925. za putnike slavnog Orient Expressa koji je tada prometovao kroz Zagreb. Tijekom godina hotel je stekao status središta društvenog života grada, a u njemu su boravile brojne poznate osobe poput Josephine Baker, Elizabeth Taylor, princa Alberta od Monaka, Hillary Clinton, princa Charlesa, Davida Beckhama, Shakire, Ronalda, glazbene skupine U2 i mnogih drugih.

Budući da je u ovom ‘paketu’ i uključeno i korištenje saune, ako je volite, toplo preporučamo. Mala je, ali dovoljna za vas i partnera s kojim dijelite sob, ali i jako čista, komforna sa svim potrebnim sitnicama za vrijeme i nakon sauniranja (ručnici, voda, proizvodi za njegu lica i tijela).

I na kraju putovanja, završili smo kako smo i počeli – finom kavom i poznatim Esplanadinim štruklama u kojima se može uživati u prekrasnom prozračnom Bistrou u sklopu hotela.

Jeste li i vi za putovanje?
Budući da ova ponuda traje sve do kraja ožujka, provedite dva prekrasna dana s jednim noćenjem s onim koga volite. Sve detalje možete saznati putem maila sanda.sokol@esplanade.hr (napomenite da ste vidjeli objavu na modnALMAnah.com kako biste dobili dodatno iznenađenje)

Trenutno nema komentara

Comments are closed