Ostale ste bez obrva? U ružičastom mjesecu vratite ih besplatno!

Ostale ste bez obrva? Danas je 7.10. nacionalni dan borbe protiv raka dojke! Upoznajte vizažisticu koja u ružičastom mjesecu, ženama oboljelim od karcinoma, besplatno vraća na lice obrve izgubljene tijekom kemoterapije!

Znate one žene s kojima vam je potrebno prozboriti samo nekoliko rečenica nakon kojih ste svjesni da ste na početku jednog divnog prijateljska? Upravo te mi se dogodilo sa kozmetičarkom, vizažisticom i specijalistom mikropigmentacije – linergisticom Jasminom Puškar Kutleša kad sam je upoznala u backstageu jedne modne revije. Ona je tada šminkala modele, a ja sam radila styling. Sjećam se kao danas da me poluozbiljno pitala gdje mi je ruž za usne nakon čega sam tipično ženski pogledala svoj odraz u zrcalu. Dok su cure šetale pistom izvadila je iz svojeg kofera olovku i ruž za usne i zadovoljno se smješkala. Od male brzinske edukacije koju boju ruža trebam na svojem licu prošlo je nekoliko godina, a svo ovo vrijeme Jasmina i ja zajedno surađujemo na brojnim eventima!

Jasmina Puškar Kutleša je žena koja živi svoj posao! Uvijek nenametljivo pokušava korigirati obrve, dati ono nešto kako bi lice zabljesnulo, a u korak s trendovima u beauty industriji već nekoliko godina radi jedan od najboljih permanentnih make up rješenja u Hrvatskoj. Upravo zato ne čudi kako se u njezinom studiu u centru Zagreba, Linico šminka Vlaška 64, uljepšavaju brojne Zagrepčanke, ali i žene koje u Zagreb dolaze po svoj ključ ljepote znajući da ono što naprave Jasminine ruke briše umor, godine i sitne borice s lica!

Po čemu je njezin rad poseban?
Sve ovisi koji dio lica vam stvara problem i za što vam je potrebna korekcija! Krenimo od gornjeg dijela lica, obrva! One često rastu nepravilno ili se čupanjem godinama prorijede pa kad uđete u najbolje godine (one koje nose i koju sijedu) susrećete se s činjenicom da vam je čelo previsoko. Jasmina svim ženama s rijetkim obrvama tako predlaže conture make-up s kojim se postiže savršene liniju obrva koja se određuje prema svakom licu individualno. Pravilnim odabirom boje dobiva se prirodan izgled pa žene sa ili bez obrva dobivaju trajno rješenje. Kad smo već kod očiju, sitnije oči ili one koje proviruju ispod spuštenih kapaka odlično izgledaju uokvirite li ih pigmentiranim donjim ili/i gornjim rubom kapaka koji pomažu u naglašavanju izražajnosti očiju i preciznom mikropigmentacijom linije rasta trepavica. Oči postaju veće, a linija trepavica optički gušća. A što je s usnama? Mnoge žene s tanjim usnama koje prirodno imaju nude nijansu razmišljaju o invazivnim tretmanima poput filera! Žene drage, ne padajte na to jer postoji puno bolje i trajnije rješenje koje ne uništava prirodnu ljepotu usana. Jasmina u svom studiju mikro pigmentacijski naglašava rub usta prilikom čega se dobiva prirodna kontura usnica. Želite li usne malo povečati Jasmina u svom rukavu ima as koji i to može- tehniku kojom se u boji usnica trajno popuni površina između prirodnog i novog obrisa.

Listopad je ružičasti mjesec, mjesec borbe s karcinom dojke a Jasmina besplatno ‘vraća’ obrve ženama koje su prošle kemoterapiju!

Neki dan sam pričala s Jasminom o ženama koje u ovom trenutku nemaju kosu, obrve, koje prolaze zadnje cikluse kemoterapija i iza kojh je dobivena bitka s karcinom dojke, ali i bilo kojeg drugog dijela tijela. Pričale smo o tome kako glava i lice izgledaju bez dlačica i koliko je upravo gubitak kose i obrva zapravo gubitak i samopouzdanja!

  • “Znaš li što sam odlučila?” – rekla mi je tako dok smo pile kavu! – “Ovaj mjesec otvaram vrata Linico šminke svim ženama koje su prošle kemoterapiju i izgubile obrve i trepavice i radim potpuno besplatno conture make up obrva! To je koj doprinos borbi svake žene s teškom dijagnozom” – dodala je veselo što je zapravo i pokazatelj koliko je važno žensko umrežavanje i međusobna podrška. I onda kad je to potrebno, kad su problemi i neuspjeh, ali i kad je potrebno samo dati podršku nekim lijepim ženskim pričama! Držite se žene zajedno! I da, ako poznajete neku ženu – majku, prijateljicu, strinu, kumu koja upravo u ovom trenutku vodi svoju životnu bitku proslijedite joj ovaj tekst!

Alma Premerl Zoko
Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed