Oprezno dozirajte kozmetiku

Jeste li se ikada zapitali koliko vam je zaista potrebno kreme za lice, ruke ili šampona za kosu? Odgovori koji slijede iznenadit će vas, ali vam i produljiti rok trajanja preparata koje imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Koliko vam je potrebno…

Kreme za lice?
Veličina: dva kikirikija
Kako pravilno nanijeti: Krema za lice kožu čini glatkom. Kako biste ju pravilno nanijeli, prvo operite lice i dok vam je koža još lagano vlažna (ali ne mokra), umasirajte kremu na lice u količini koja odgovara zrnu kikirikija. Drugi dio kreme jednake količine nanesite na vrat. Kada je koža vlažna krema se brže upije a ako je uz to obogaćena glicerinom, koža će dulje zadržati vlagu u stanicama.

Kreme za zaštitu od sunca?
Veličina: tri zrna grožđa
Kako pravilno nanijeti: Podijelite tijelo na tri dijela i koristite količinu kreme koja odgovara najmanje zrnu grožđa. Pri dio utrljajte u noge i stopala, drugi dio (zrno grožđa) utrljajte na torzo i leđa, a treći na ruke, vrat i lice. Ako ste visoki ili širi, ne morate štedjeti i ograničiti se na isključivo ovu količinu. Također, kremu za zaštitu od sunca nanesite ponovno svaka dva sata.

Kreme za područje oko očiju
Veličina: zrna graška
Kako pravilno nanijeti: Kreme za oči mogu biti prilično skupe. Nasreću, za pravilnu njegu dovoljna vam je i mala količina – odnosno ona koja je jednaka zrnu graška. Četvrtinu kreme utapkajte ispod donje trepavice, od unutarnjeg kuta prema van. Ova će kretnja rastjerati tekućinu koja se skuplja ispod oka i uzrokuje otečenost. Na dijelu iznad oka cirkulacija se kreće u suprotnom smjeru, pa utapkajte drugu četvrtinu kreme na kost obrve, izvana prema unutra. Ponovite na drugom oku, s drugom polovicom (zrna graška) kreme.

Regeneratora za kosu
Veličina: za tanju kosu veličina manje, za deblju veće, kovanice
Kako pravilno nanijeti: S ovakvim preparatima morate biti oprezni. Osušite kosu ručnikom i na ruku nanesite kremu koja je jednaka veličini kovanice (manje ili veće, ovisi o kvaliteti kose) i ravnomjerno protrljajte među dlanovima. Ruke zatim provucite kroz vlažnu kosu, počevši malo nakon korijena kose. Kosu rukama povucite u rep i proizvod nanosite polako prema vrhovima kose.

beauty_kozmetika_krema_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS