Njegujte ruke na prirodan način – rezultat neće izostati!

Što prvo vidite na sugovornicama? Njegovano lice, zube i ruke? Ruke su naša vizualna osobna karta (i pokazatelj naših godina) pa pazite na njih. Iako su stalno u pokretu, izložene različitim vremenskim utjecajima, ali i kemikalijama moraju biti njegovane. Uz klasičan način, uz pomoć kreme za ruke, potražite ne neke prirodne pomagače u njezi ruku. Nas uvijek zabavljaju i oduševljavaju prirodni recepti ‘iz kuhinje’.

5 koraka do prekrasnih ruku:
1. Opustite ruke u mlakoj vodi
Mlaka voda uvijek omekšava kožu. Tako na kraju dana, potopite ruke u mlakoj vodi i soli. Dok se otapa sol lagano protrljajte kroz dlanove! Na taj ćete način skinuti mrtve stanice s površine kože i rukama vratiti sjaj.

2. Piling od maslinovog ulja i šećera
Pomiješajte jednu žlicu šećera i jednu žlicu maslinovog ulja, utrljajte smjesu/ piling na vaše ruke. Neka pokreti budu lagani kako se ne bi oštetila koža. Zašto je dobar ovaj peeling? Maslinovo ulje omekšava i hrani kožu ruku. Vidjet ćete kako djeluje, već nakon jednog tretmana.

3. Blagotvorni kakao maslac
Ukoliko ste potrošili kremu za ruke koja ima kakao maslac znajte da je sami možete pripremiti kod kuće. Nanesite 2 kapi kakao maslaca na ruke, protrljajte i pogledajte ruke. Jaaaako su mekane ruke, zar ne?

4. Baby puder, sol i sapun.
Pospite dječji puder na dlanove. Zatim dodajte sol za kupanje i u smjesu koju ‘držite’ u rukama dodajte nekoliko kapi blagog sapuna za ruke. Trljajte ruke nježno i isperite toplom vodom. Rezultat? Mekane ruke!

5. Kokosovo ili palmino ulje.
Kako bi koža ruku bila mekana i glatka nanesite kokosovo ili palmino ulje i ostavite ga 10 minuta. Isperite ulje sa soli. Ne koristite sapun za ispiranje vaših ruku.

Trenutno nema komentara

Comments are closed