Neizdrživo vam je vruće? Odjenite seersucker!

Na što trebate paziti kad je ljetni look u pitanju? Modeli trebaju biti prozračni, lagani, ali i napravljeni od tkanine koja ne potiče znojenje, koja tijelu dopušta da diše i koje se ne gužva.

Ovo su tkanine koje treba nositi ljeti…

  • Seersucker – znate li što je to? Za mnoge šminkere to je jedan od omiljenih ljetnih materijala. Riječ je o jako ugodnom derivatu pamuka koji hladi tijelo i ne dopušta znojenje.
  • Lan je najpopularnija ljetna tkanina koja je jako ugodna za nošenje, ali ima jednu manu – lako se gužva. Upravo zato pripazite na modele koje nosite od ove tkanine – haljina je uvijek bolje rješenje od sakoa bez podstave.
  • Viskoza je umjetna tkanina obrađena tako da je u skladu s tijelom- ugodna je za nošenje, hladi tijelo i ostaje jednaka godinama. Posebno ukoliko je pravilno održavate.
  • Pamuk, posebno ako je perforirani. Jako je prozračan, lagan i ugodan za nošenje. Posebno ako su od njega napravljene haljine.
  • Frotir je deblja tkanina od koje se prvenstveno izrađuju kućni ogrtači. Malo tko zna da frotir nastaje povezivanjem malih krugova u jednu cjelinu koja odlično upija znoj i ne dopušta tijelu da se dodatno znoji. Ljeti je idealna tkanina za hlačice i kombinezone.
  • Svila je tkanina koja hladi pa upravo s njom upotpunite svoje ljetne outfite. Idealna je za topiće, haljine, tunike jer godinama može izgledati jednako. Pazite samo kako je održavate i glačate jer svila je jako osjetljiva tkanina.
  • Chambray (u našem slengu riječ je o keperu) je tkanina slična traperu, no u usporedbi s njime puno mekša i bogatija elastanom. Ljeti je idealna za hlače 7/8, minice, haljine na kopčanje na prednjici.

tkanine_materijali_savjet_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS