Nedjelja je, započnite sezonu nošenja kratkih hlača!

Trebaju li one biti jaaaako kratke, zaobljenih ili strogo odrezanih linija? Kome pristaju one s tregerima, a kome stilizirani kombinezoni koju su u ovoj modnoj sezoni apsolutni must have. O tome će ovisiti nekoliko faktora – vaša dob, bonton odijevanja i tip nogu, odnosno bokova i bedara.

Kako odabrati idealan model? Inspiriraju nas kratke hlačice C&A…

Visoki ste, duuugih nogu i uskih bokova?
Kako biste stvorili volumen tijela, odaberite dulje kratke hlače/bermude koje bi trebale imati remen. Na taj način ćete prepoloviti gornji i donji dio tijela i djelovati optički ujednačeno. Isto tako pazite na model hlača – neka one budu širih nogavica, čak i modela koji djeluje kao stilizirana suknja.

Bonton odijevanja: Ovakav model hlača nosite i na posao u kombinaciji s formalnim košuljama. Vrlo trendy i šik!

Visoki ste, jakih nogu i naglašenih bokova
Ovom tipu pristaju jako kratke hlače čiji su krajevi ravno rezani, ali i stilizirani tako da prate prirodnu liniju bedara. Što to znači? Pomalo kosa linija hlača (kao da nosite kupaće gaće) reže liniju bedara pa noge djeluju elegantno i mršavije. Uz ovakve hlače kombinirajte jednostavne tunike i sandale koje otkrivaju stopalo.

Bonton odijevanja: Ovakav tip hlača primjeren za casual trenutke

Srednje ste visine sa širokim bokovima i naglašenim bedrima
Imate li široke bokove i bedra pristaju vam kratke hlače s zaobljenim krajevima koji će optički suziti naglašena bedra. Nosite ih ‘pliće’ kako bi se optički smanjili i bokovi. Kako kratke hlače nisu vaše najspretnije modno rješenje nosite ih samo tijekom odmora ili za rekreaciju.

Srednje ste visine s tankim nogama i uskim bedrima
Vama pristaju svi modeli kratkih hlača. Kako su one hit ove sezone odaberite model traper kratkih hlača koje se mogu zavrnuti. Nosite ih u kombinaciji s tunikama, topićima, košuljama, ali i ljetnim čizmama, sandalama ili špagericama visokih potpetica. Ne zaboravite remen koji je važan detalj koji dijelu liniju tijela na dva dijela – gornji i donji!

Bonton odijevanja u ovom slučaju nalaže slijedeće: outfit je primjeren za dnevni look samo u slučaju da su noge čvrstih mišića i bez celulita. Za večernje izlaske ovakve kratke hlače kombinirajte s topićima i cipelama visokih potpetica.

Niski ste s jakim nogama
Nemojte nositi kratke hlače! Za vas je puno bolji izbor stilizirani kombinezon kratkih nogavica koji će vas lijepo odijevati, ali i prekriti nesavršenost građe nogu. Pazite samo na duljinu nogavica – one bi trebale prekriti bedra. Kako nositi? U kombinaciji s japankama ili sandalama na višu potpeticu.

Niži ste, skladno građeni?
Kao džepna Venera nosite uske kratke hlačice koje naglašavaju skladnu liniju tijela. Za one koje žele pratiti modne trendove tu su modeli ‘na tregere’ koji se lijepo kombiniraju uz topiće ili košulje.

Bonton odijevanja: Pazite na stil koji diktiraju hlačice. Njega uvijek slijedite u kombiniranju ostalih elemenata vaših outfita. Primjerice uz kratke hlače s tregerima pristaju sportske cipele (špagerice pune pete), dok će uz kratke uske hlače i lepršavu tuniku lijepo izgledati štikle.

Trenutno nema komentara

Comments are closed