Ne znate što ćete s konzervama i limenkama?! Imamo ideju!

Razvrstavanje otpada, osim što pokazuje naš stav prema prirodi koja nas okružuje, na jedan pametan način i pokazuje što i koliko čega trošite i bacate! Ukoliko ste se ovih dana susreli s činjenicom da ste bacile nekoliko konzervi povrća, paštete ili limenki piva u smeće, možda je vrijeme da ih izvadite i pokušate im pronaći novu svrhu. To se danas zove ZERO WASTE (što u prijevodu znači nula otpada) što je zapravo odličan način kontroliranja bacanja otpada. A i na taj način napravite ono što vam je zaista i potrebno – u domu, vikendici, kući uz obalu.

E tako, sad kad smo vas ‘natjerali’ da izvadite upotrebljive limenke iz smeća, dobro pogledajte njihove rubove. Gornjim dijelom žlice rubove utisnite prema stjenkama kako biste izbjegle oštri rub, dobro ih operite i odlučite što ćete s njima napraviti.

Evo nekih fora ideja:
• Na vikendici vam beštek stoji ‘sve po svuda u kutijama’? Napravite prekrasan organizator žlica, vilica, noževa. Limenke povežite ljepilom (najbolje je pištolj ljepilo) i obojite ih bojom za metal. Ukrasite po želji i napunite sadržajem.
• Imate li puno malih sadnica cvijeća, objesite limenke na prozore ili trijem i u njih zasadite sadnice.
• Limenke odražavaju i novo doba, tehno đir pa upravo konzerve možete ‘ubaciti’ i kao ukras u dječje sobe. U njima mogu stajati olovke, ali i četke za kosu, rajfovi…
• Velike konzerve od povrća dovoljno su velike da ih složite u stalak za vino i u njih stavite boce. To je posebno fora u vinskim podrumima u kojima često fale upravo ovakvi detalji.

Trenutno nema komentara

Comments are closed