Ne zaboravite – redovito oprati svoju maskicu!

Ostaci ruža i pudera, tragovi kihanja ili znoja… sve to ostaje na unutrašnjem dijelu vaše maskice i čini odličnu podlogu za razvoj bakterija i virusa. Koji uopće ne trebaju biti ovi zbog koje maskice nosite.

Dakle, apeliramo na ozbiljnost nošenja, na čistoću maskice, na to da je ne dijelite s nikime te da je ne nosite u torbi bez pripadajuće zaštite (najobičnije vrećice). Naučite je i stavljati tako da su vam ruke što čišće, da je ne dirate previše prilikom stavljanja na lice i da je ne dirate tijekom nošenja prljavim rukama.

maskice-održavanje-higijena-praktični-savjet-modnialmanah

I naravno, naučite je prati na ispravan način! Jer to što vam je maska u automobilu na suncu ne znači da je čista!

Ovo su tri savjeta koja trebate prilikom čišćenja maskice:
• Perilica za rublje – ukoliko je maska pamučna perite je na višim temperaturama zajedno s ostalim rubljem. Bilo bi dobro da koristite bio sredstvo za pranje i da ne koristite omekšivač. Nakon sušenja glačajte je visokom temperaturom i parom!
• Pranje ručno ili način kako su to nekad radile naše bake. Zagrijte vodu do vrenja i u kipuću vodu stavite prašak za rublje i maskicu. Prokuhajte 5 minuta, a kad se voda malo ohladi maskicu dobro protrljajte kroz ruke i isperite. Pustite da se osuši na sobnoj temperaturi.
• Prirodan način čišćenja maske – stavite jednaku količinu vode i octa te u hladnu tekućinu ‘potopite’ maskicu. Pustite da voda proključa te ostavite da se maska ohladi u vodi. Ostatke šminke, posebno ako je riječ o ružu za usne. Istrljajte sa tkanine te pustite da se maskica osuši na sobnoj temperaturi. Miris octa će potpuno ishlapiti!

Trenutno nema komentara

Comments are closed