Ne zaboravite na kapu, šešir, šubaru…

Temperature su i više nego zimske, pa ovih dana ne zaboravite na modne detalje poput kapa, šešira i šubara. Sva tri detalja su vrlo šik i u trendu, a nose se ovisno o obliku lica i afinitetima.

Kako odabrati idealan model?
Za francusku kapu možemo reći da je svojevrstan klasik koji pristaje gotovo svim ženama. Dio je visoke mode, ali već dugo živi i kao dio ‘uličnog’ looka.
Šminkerice će se ugledati na velike svjetske zvijezde koje obožavaju nositi ženstvene šešire sa širokim obodom. Ako ne volite šešire, izaberite kape s manjim obodom. Klasičarke biraju crne male šešire koje rado nose za svečane prigode.
Ukoliko vam se stajling sastoji od tamnih hlača i crnog ili sivog kaputa, kapa ili šešir neka bude u ljubičastoj, zelenoj, crvenoj ili žutoj boji. Možete ih uskladiti s rukavicama ili šalom.
Volite li upečatljive mode detalje ove se zime ‘okitite’ šubarom! Ovo je modni detalj koji je vrlo nosiv i topao. Pazite samo da vas optički ‘ne pojede’. Imate li glavu čiji je promjer manji od 50 cm, ovo pokrivalo glave nije najbolji izbor!

Oblik lica i kape, šeširi…?
Duguljasto lice će optički izgledati kraće ukoliko nosite plići model šešira s kraćim obodom. Izbjegavajte dodatne ukrase na šeširu poput dominantnih traka koje povezuju cilindar i obod. Duga kosa može optički produljiti lice, pa je prije stavljanja šešira pokupite u pletenicu ili rep.
Ovalno lice je vrlo zahvalno za odabir šešira pa dajte si oduška. Pazite samo na duljinu kose. Ovisno o frizuri šešir možete nositi i malo nakrivljen kako biste otkrili frizuru.
Četvrtasti oblik lica optički ublažite odabirom šešira sa zaobljenim cilindrom i kratkim obodom koji se lagano podiže prema gore. Isto tako pristaju vam i ‘muški’ modeli šešira s kraćim obodom.
Srcoliki oblik lica lijepo će izgledati u kombinaciji sa šeširom čiji je cilindar lagano ‘stisnut’ s lijeve i desne strane. Isto tako pristaju vam modeli šešira-kapica koje lijepo prekrivaju glavu.

kape šeširi modni almanah

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS