Ne volite hladno vrijeme? Mi vam dajemo 5 savjeta kako preživjeti zimu!

Kratki dani, snena jutra, hladne večeri, slojevita odjeća mnogima nije baš neki izbor. Ukoliko se ubrajate u ljetne tipove, naučite pet pravila kako lakše preživjeti zimu. Važno je priviknuti tijelo na niske temperature, ali i ubrzati metabolizam u svakom trenutku.

lifestyle-zima-modnialmanah

Ovo morate znati:
• Jutro započnite mlakom limunadom ili čajem od đumbira. Već nakon nekoliko trenutaka osjetit ćete da ste probudili svaku stanicu u svojem tijelu i da ste spremni za novi radni dan. Uz to, probudila se i probava, što je pola zdravlja, kažu liječnici.
• Ne budite gladni, ako nemate vremena popijte veliku šalicu juhe. Na taj ćete način unijeti dovoljno aminokiselina, vitamina i minerala, ali i ne ‘betonirati’ tijelo lošim ugljikohidratima. Ukoliko ćete imati naporan radni tjedan tijekom vikenda skuhajte juhu od mesa i kostiju. Ona je bogata kolagenom koji jača kosu, kožu i nokte.
• Jedan sladoled dnevno! Ova ukusna slastica daje osjećaj hladnoće, ali ubrzava metabolizam.
• Padne li vam energija (što je vrlo često tijekom zime) krenite na masažu ili u saunu. Sat vremena jedne ili druge relaksacije čini čuda…
• Zimi je važan san pa ne zaboravite na to svake večeri. Krenite na spavanje prije ponoći, a večerajte hranu bogatu magnezijem (heljda, ruža, zob, jaja, kakao) . Ujutro ćete ustati odmorni i dobro raspoloženi!

Trenutno nema komentara

Comments are closed