Ne propustite na “Ja BiH” festivalu

Sinoć je u sklopu filmskog programa festivala „Ja BiH… Pet dana Sarajeva u Zagrebu“ prikazan omnibus igranog filma “Šta tebi znači BiH“ (Alma Cocay, Rea Memić, Sara Ristić, Mirela Salihović) u Kinoteci, a drugi dio programa bio je rezerviran za sve ljubitelje knjige koji su u Kulturno informativnom centru mogli uživati u književnoj večeri s Darkom Cvijetićem uz gosta Damira Uzunovića, direktora festivala Bookstan-a i Baybook-a te kantautora i šansonijera Narcisa Vučinu. Program je vodio Hrvoje Pukšec.

I danas četvrtog dana Ja BiH festivala iznimno je bogat program: u Kinoteci će se projicirati igrani film “Pun mjesec“ Nermina Hamzagića, a u KIC-u će se obilježiti 25 godina od prvog prikazivanja filma “Savršeni krug“ Ademira Kenovića, koji je bio svojevrsni hommage legendi bosanskohercegovačkog glumišta Mustafi Nadareviću. Projekciji će se pridružiti i sam redatelj Ademir Kenović.

Završni dan festivala započet će “COOLturna špica” s gostima iz BiH u Napretkovom kulturnom centru. Program će voditi Ismet Efendić i Goran Štrbac dok će za glazbeni dio biti zaduženi Narcis Vučina, kantautor i šansonijer, Emir Bukovica/Bukowsky, internacionalna rock zvijezda te Maja Milinković, fado pjevačica iz Lisabona. Također, sve okupljene očekuje i predstavljanje TZ Sarajeva pod nazivom “Moje Sarajevo moja priča” uz goste Darka Cvijetića, Damira Uzunovića i Ademira Kenovića. Drugi dio programa završnog dana festivala održat će se u Kinu Kinoteka gdje nas očekuju projekcije filmova Miroslava Ćire Mandića. “Stvari na čuvanje“ je kratki igrani za čiju je produkciju zaslužan Zijad Mehić (ASU Sarajevo). Nakon kratkometražnog, goste očekuje i dugometražni igrani film “Sanremo“. Kao gost projekcije redatelju Miroslavu Ćiri Mandiću na hrvatskoj premijeri pridružit će se Zijad Mehić, prorektor za nastavu Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Festival organizira Udruženje za promociju kulture i umjetnosti „Ja bih“, u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, Napretkovim kulturnim centrom, Bošnjačkom nacionalnom zajednicom Grada Zagreba, te Gradom Sarajevom i Gradom Zagrebom.

Festival “Ja BiH… 5 dana Sarajeva u Zagrebu „ održava se do 16. listopada na nekoliko lokacija u Zagrebu, a ulaz na gotovo sva događanja je slobodan, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Foto: Dario Njavro

Trenutno nema komentara

Comments are closed