Naša modna savjetnica ALMA ‘pročešljala’ je Zarinu business kolekciju! Evo kad je kratki sako primjeren, a kada ne!

Pomaknuti trendovi u visokoj klasici! Tako bi se najjednostavnije mogao opisati trend kombiniranja poslovne odjeće u novo normalno vrijeme. Ma kako je zbunjujuće i drugačije, trenutno je naše i nema nam druge nego prilagoditi se i naći u svemu ljepotu i smisao. Upravo to sam pomislila kad sam pogledala što je za poslovne žene ove sezone pripremila Zara! Trendovi ‘divljaju’ jer modna industrija ima svoj tempo, ali potrebe tržišta nisu u skladu s time. Posebno kad je riječ o klasici i činjenici da više od polovice menadžerica u ovom trenutku (i na svjetskoj razini) radi od kuće! Pa, za koga je onda klasično tamno odijelo visokog sjaja, strogi sako… kad dobro znamo da kad radiš od kuće postoji mogućnost da se poslovni sastanak odradi u tajicama i ugodnoj majici?! Uozbiljimo se- je li to primjereno (a da ne govorim kako je rad u tajicama rezultirao opuštanjem tijela i debljanjem čije posljedice vidite sada) ili je ipak bolje ujutro djecu otpratiti u vrtić i školu, a onda se malo urediti i sjesti za svoje radno mjesto. Odjeća će učini puno i drugačiji je osjećaj kad odijevate elemente poslovne odjeće, sredite frizuru i malo se našminkate (uključite kameru tijekom sastanka). Tada ste živi i u modnom smislu!

No, s druge strane, zbog novonastale situacije, poslovna je odjeća u ovoj sezoni povoljnija nego ikad, pa slične kombinacije sakoa i hlača ove jeseni možete kupiti po 30-tak posto nižim redovnim cijenama. Pametne žene će to okrenuti u svoju korist i upravo sada pročešljati sadržaj svojeg business ormara. Sad je pravi trenutak da napravite inventuru onoga što već imate u ormaru – da ‘pocufane’ sakoe i izlizane hlače zamijenite kvalitetnim komadima, a na njihovo mjesto stavite komade napravljene od kvalitetne tkanine u modelima koji laskaju vašoj građi tijela.

Ukoliko ste za, evo što je trend u strogom business look-u!
Klasični spoj – hlače odgovarajućeg kroja + sako bez revera koji prati liniju tijela je odlična baza svakog ormara poslovne žene. U tom slučaju važno je odabrati odjeću u skladu s građom tijela, poslom kojeg radite (podliježe li vaš stil business codu) i birati tkanine koje su kvalitetne i djeluju ‘skupo’. Osim toga, odijelo ćete stvoriti same- kombinirajući pripadajuće hlače i sakoe u kroju kojeg želite. Klasika je sako bez revera, koji lijepo prati liniju tijela, a koji vam pruža mogućnost isticanja lijepih košulja s detaljima. A i pristaje svim oblicima tijela posebno odaberete li model napravljen od rastezljivih tkanina čije prednjice preklopite poput kućnog ogrtača. Savjet više: prilikom kombiniranja crnih komada pazite da tkanina sakoa i hlača/suknje ima isti sjaj i da je iste nijanse (kako se ne bi dogodilo da svjetliji komad izgleda staro i istrošeno).

Muško odijelo u ženskom ormaru je nešto najseksi što se trenutno može vidjeti na tržištu. Zapravo jednako seksi kao i muška bijela košulja na ‘jutro poslije’ doručku. Dakle, kad je riječ o odijelima muškog kroja nositi ćemo hlače povišenog struka s naborima na prednjici u kombinaciji s kvadratnim sakoom naglašenih revera s najčešće duplim redom kopčanja. Kad skinete sako, u uredu ćete ostati u košulji s lijepim ženstvenim prslukom napravljenim od tkanine korištene za odijelo. Ovaj trend će obilježiti i idući modnu sezonu, tako da u ovoj slobodno uložite u ovakve komade.

Retro bljeskovi! Njih će nositi trendseterice kojima je zapravo klasika dosadna, ali moraju se držati okvira. Kad je o retro looku riječ kratki široki sako ove je sezone doživio svoj veliki come back. Dolazi u kombinaciji s hlačama visokog struka ili ‘izviđačkim’ bermudama, ali se lijepo kombinira i uz fine klasične poslovne haljine umjesto kratke vestice ili bolera. Ono što treba paziti prilikom odabira ovakvih odjevnih komada je to da sako laska vašoj figuri. Imate li široka ramena i jača prsa, a uske bokove i tanje noge (građa tijela jabuka) ovaj model sakoa nije za vas.

Foto: Zara

Trenutno nema komentara

Comments are closed