Napravite same pastu za čišćenje kupaonice, pjenu za čišćenje indukcije…

Čist i uredan dom želja je svakog čovjeka, pa želite li da čišćenje bude brzo, efikasno i bez štetnih tvari koje ćete koristiti naučite ovo: mnoge namirnice koje koristite u domaćinstvu mogu biti zamjena za teške kemikalije. Čišćenje je uz njih brže, sigurnije, a neka pasta ili pjena koju ćete napraviti same čisti bolje od proizvoda za čišćenje.

Isprobajte!

  • Maslinovo ulje je izvrsna opcija za čišćenje nehrđajućeg čelika, kao što su lonci, tave i uređaji. Kako čistiti ovim blagotvornim uljem? Stavite maslinovo ulje na meku krpu i trljajte kružnim pokretima kako biste uklonili sve prljave mrlje.
  • Kante za smeće imaju neugodan miris? Stavite u blizinu limun- on će pokupiti neugodne mirise! Dovoljno je limun izrezati na kriške te jednu baciti u kantu za smeće. Isto možete napraviti i s frižiderom – osjetite li neugodan miris stavite limun na policu frižidera.
  • Imate mrlje na tepihu? Koristite votku! Kako bi čišćenje bilo uspješno prvo obrišite mrlju pa na mrlju izlijte malo votke. Lagano istrljajte i ostavite da se alkohol osuši. Mrlja će potpuno nestati.
  • Imate li kadu s prozirnom kabinom? Kamenac i tragove vode uklonite pastom od kreme za brijanje. Nanesite je na dobro namočenu spužvicu i sve podloge dobro istrljajte. Ostavite da stoji najmanje 15 minuta pa potom obrišite ostatak kreme mokrom krpom.
  • Kad smo već kod sanitarija, kadu perite mješavinom jedne šalice octa i pola šalice sode bikarbone. Tu kombinaciju stavite u začepljenu kadu i pustiti da stoji 15-ak minuta. Počnite puniti kadu vrućom vodom dok ne bude otprilike jedna četvrtina ispunjena i ostavite da odstoji dodatnih pet minuta. Zatim pustite odvod i temeljito isperite.
  • Kako očistiti wc? Pomiješajte jednu šalicu sode bikarbone s 15 kapi eteričnog ulja čajevca i 15 kapi eteričnog ulja limuna ili naranče. Ostavite smjesu da odstoji u posudi 30 minuta pa dobivenu pastu koristite za temeljito pranje wc školjke.
  • Želite li blistava i čista stakla napravite vlastito sredstvo za čišćenje. Potrebno je pomiješati +bijeli ocat, destiliranu vodu, nekoliko kapi eteričnog ulja te sve sastojke promiješati ili protresti.
  • Želite li kvalitetno očistiti indukcijsku ploču, učinite to sodom bikarbonom! Dovoljno ju je samo staviti na ploču, lagano istrljati spužvicom, ostaviti da stoji (djeluje) pola sata i potom samo obrisati.
  • Živite li s kućnim ljubimcima koji puštaju dlaku? Uklonite dlake gumenim rukavicama. Samo ih navucite i istrljajte sva područja koja trebaju dodatno čišćenje. Kada se guma pritisne na tkaninu, može stvoriti elastičnost za skupljanje preostalih dlaka kućnih ljubimaca. Isperite rukavice pod mlazom vode kada završite i dlake će nestati.
Trenutno nema komentara

Comments are closed