Muška moda – pet savjeta kako nositi brodarice!

Znate li kako su nastale popularne brodarice? Za nastanak ovog modela cipela zaslužan je Paul Sperry, američki inovator i pomorac koji je tražio obuću s potplatom koji će spriječiti klizanje. Tražeći ideala model, a vidjevši kako se njegov pas ne kliže dok hoda po ledu, počeo je proučavati prirodan izgled šapa svog četveronožnog prijatelja. Proučavajući vidio je kako se na šapama nalaze udubine koje sprečavaju klizanje. Tako je nastao potplat brodarice kakvu i danas nose brojni urbani muškarci uživajući i u gornjem dijelu ovog modela koji je napravljen od kvalitetne mekane kože. Upravo koža kao tkanina omogućava ugodnost nošenja, ali i mogućnost nošenja brodarica i na bosu nogu.

Jedan od najpopularnijih modnih brendova urbanih muškaraca, ali i sinonim za brodarice, Timberland u ovoj sezoni u okus muškaraca (ali i njihovih drugih polovica) stavlja u fokus nekoliko modela brodarica u bojama koje prate globalne modne trendove. Prije nego li odaberete svoj idealan par, evo pet savjeta kako ih kombinirati:

  • Brodarice se odlično kombiniraju uz sve modele dnevnih ili casual hlača- chinos, traper, lanene hlače, bermude
  • Kad obujete ova par obuće, pokušajte – ili sakriti čarapice ili odabrati čarape koje će biti potpuno neutralne kad provire ispod ruba hlača.
  • Što je tanji potplat na brodaricama to su one više casual. Takav model obujte uz bermude i lanenu košulju dugih rukava
  • Za razliku od klasičnih cipela, brodarice ne trebate usklađivati s ostalim modnim detaljima (remenjem primjerice). One mogu biti i osnovni modni začin vašeg total looka (primjer je outfit u jednoj boji u kombinaciji s primjerice narančastim brodaricama)
  • Brodarica ima raznih modela, pa odaberite onaj koji se savršeno spaja s vašim stopalom. Što je rist izraženiji to neka budu pliće brodarice.

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed