Muče li vas ‘vrećice’ ispod očiju? Evo kako ih smanjiti!

Imate li vrećice ispod očiju genetski, sa starenjem sve više nalik na problem s kojim su se susretali i vaši roditelji ili se one pojavljuju nakon obilne večere i koje čašice alkohola, ovo je tema za vas. Blaga natečenost lica, posebno ispod oka događa se zbog masti koje se prirodno zadržavaju u područjima oko oka te se mogu premjestiti i u područje donjeg kapka te tako doprinijeti otečenom izgledu. U zoni oko očiju s lakoćom se nakuplja i tekućina što također može uzrokovati pojavu vrećica. Kako starimo, tkivo oko očiju kao i mišići koji podržavaju naše kapke postaju slabiji pa gornji kapak zatvara oko.

beauty-podočnjaci-lice-koža-njega-ljepota-modnialmanah-očiju

Koje savjete trebate želite li smanjiti problem ‘vrećica’ ispod očiju?

  • Pazite da ne jedete previše slane hrane, pijte dovoljno tekućine, optimalno spavajte i smanjite unos alkohola i nikotina u tijelo.
  • S vremenom naučite rashladiti lice. Možete to napraviti hladnim ručnikom ali i žlicama koje ćete izvaditi iz hladnjaka i vanjskim dijelom prisloniti na oči. Hladni oblog će umiriti kožu i potaknuti vodu da nestane iz tog dijela tijela.
  • spavajte s blago podignutim jastukom koji će spriječiti zadržavanje vode na licu
  • čaj pretvorite u masku za oči – posebno kamilicu. Potopite je u hladnu vodu te držite na očima desetak minuta. Oči će biti odmorne i sjajne, a nakupine vode ispod njih će nestati.
Trenutno nema komentara

Comments are closed