Modni bren Yalea predstavlja svoju inovativnu kampanju koju potpisuje mlada fotografkinja Mihaela Noroc

“PORTRET SNOVA – Putovanje u stvarnu ljepotu” nova je kampanja Yalee, kućnog brenda De Rigo Grupe, koja će postati temom svakog razgovora. To je hrabra i nekonvencionalna kampanja u kojoj su 43 izvanredne žene postale glavne protagonistice kao dio filozofije brenda i to kroz fotografije koje je snimila Mihaela Noroc, mlada rumunjska fotografkinja poznata po svojem fotografskom projektu “Atlas ljepote”. Ciklus fotografija nastao je putujući svijetom posljednjih nekoliko godina, fotografiranjem brojnih žena i slušanjem njihovih dojmljivih priča.

fashion-yalea-mihaela-noroc-naočale-modnialmanah

Za Yaleu Michaela je prirodan izbor jer se svojom sposobnošću za detalje te istančanim fokusom na istinsku ljepotu savršeno uklopila u vrijednosti brenda te želju za predstavljanjem i pripovijedanjem spontane i autentične ženstvenosti. Ona je usmjerila svoj pogled – ili bolje rečeno, svoj objektiv – upravo na žene, uhvativši njihove stvarne i prirodne ekspresije izlazeći „izvan uobičajenih ženskih stereotipa“.

Važna suradnja umjetnice i brenda Yalea rezultat je zajedničke želje kako bi glas ovih jedinstvenih žena postao istinskim primjerom osnaživanja žena diljem svijeta.

Bilo je to uzbudljivo putovanje od Europe do Sjedinjenih Američkih Država, prolazeći kroz 9 zemalja i 13 gradova, kako bi otkrila različita lica ljepote, povezana kroz snove, živote, postignuća i iznimna svjedočanstava.

Snažne priče, pravi osmijesi, slatkoća i odlučnost. Žene različitih godina, nacionalnosti i profesija koje se ne poznaju i nikad se nisu srele, ali koje spaja zajednička vizija: svaka žena ima pravo svaki dan zauzeti mjesto u svijetu kojem teži. Kako kaže Caterina Bianchi, baletna solistica milanske Scale i jedna od protagonistica kampanje: “Danas s ponosom gledam unatrag na tu djevojčicu koja se u dobi od 10 godina odlučila slijediti svoje svjetlo. Isto ono svjetlo koje mi je uvijek potvrđivalo da se do vrha može stići, a da nikoga ne zgaziš. Budite ljubazni, marljivo radite, budite entuzijasti”.

Njezin portret je prvi u nizu nevjerojatnih priča koje tumače raspoloženje, dušu i stil Yalee kroz pojedinačne portrete, gdje se protagonistice predstavljaju i govore onakvima kakve jesu, bez ikakvih dodataka, jednostavno pokazujući svoju prirodnu ženstvenost koja ih čini jedinstvenima i lijepima.

Svaki tjedan kampanja će otkriti lice jedne nove žene, ispričati njezinu priču i otkriti njezinu autentičnu ljepotu. Prva četiri ‘Portreta iz snova’ su Nicole Vindel, dizajnerice hrane i umjetnice iz Barcelone; Pauline Grisoni, pariška novinarka i podcasterica; Karen Williams, model i aktivistica projekta “Empowered Aging” iz New Yorka te Caterina Bianchi, baletna solistica milanske Scale.

Caterina Bianchi, solo balerina milanske Scale. Svoju želju za plesom prvi put je osjetila u dobi od 3 godine te je odlučno slijedila svoju strast. Sa samo 10 godina preselila se u Milano kako bi se pridružila baletnoj školi Accademia Teatro alla Scala. Po završetku škole započinje raditi u Scali, usavršavajući se u inozemstvu. Sa samo 21 godinom postaje solo balerina.

fashion-yalea-mihaela-noroc-naočale-modnialmanah

Nicole Vindel je mlada umjetnica i kreativna direktorica iz Barcelone koja stvara nove narative o hrani kako bi istražila moderne složenosti. Miješanih korijena, rođena u Gvatemali, odrasla u Gironi, živjela je u raznim zemljama diljem svijeta. Njezina snažna povezanost s kulturama dovela ju je do ispreplitanja različitih polja kao što su interakcija, identitet, ekologija. Osnivačica Random Happinessa, Food Design Nationa i ComoComo istraživačkog laboratorija, također je sveučilišna predavačica.

fashion-yalea-mihaela-noroc-naočale-modnialmanah

VYA108: Optički okvir sa zaobljenim prednjim dijelom i karakterističnom kombinacijom acetata različitih boja i istaknutim monogramom na krilcima.

fashion-yalea-mihaela-noroc-naočale-modnialmanah

SYA105V: Acetatni stil sunčanih naočala sa širokim, geometrijskim prednjim dijelom, karakteriziran elegantnom igrom lijepljenih elemenata u različitim bojama i materijalima. Model je dostupan i u jednobojnoj varijanti.

fashion-yalea-naočale-modnialmanah

Pauline Grisoni kreatorica je super podcasta La leçon, podcasta o umjetnosti neuspjeha, prethodno novinarka Cosmopolitana i autorica knjige Fiasco. Ambiciozna i perfekcionistkinja, osmislila je format čiji je cilj jasno potvrditi (prije svega sebi) da svi možemo preživjeti neuspjeh, da se možemo osloboditi osjećaja krivnje i saznati da nikad ne znamo što život sprema.

fashion-yalea-naočale-modnialmanah

SYA125: Predimenzionirani stil sunčanih naočala s mačkastim prednjim dijelom koji kombinira acetate u različitim bojama i metalne profile, a karakterizira ga valoviti detalj u boji sa strane. Udobna tanka metalna krilca s vrhovima od acetata ukrašena su monogramom.

fashion-yalea-naočale-modnialmanah

Karen Williams je model, aktivistica projekta “Empowered Aging” koja trenutno živi u New Yorku. Karijeru modela započela je s 13 godina, a potom je potpisala za Ford Models, no nakon upisa na studij napustila je svijet mode i posvetila se glumi i filmskoj produkciji. Vratila se modelingu u dobi od 53 godine s jednim vrlo jasnim ciljem: predstavljati i dati značaj ženama starije dobi u svijetu mode i ljepote.

fashion-yalea-naočale-modnialmanah

Kampanjom “PORTRET SNOVA – Putovanje u stvarnu ljepotu” Yalea nastavlja razvijati svoju predanost ženskom univerzumu, ženskoj slobodi izbora, podržavati, promovirati njihov talent i isticati njihovu osobnu ljepotu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS