MIKO Black and white Šokac i Šokica

Za one koji još ne znaju, MIKO urban ethno fashion, hrvatski je brand koji stvara prepoznatljive torbe s motivima Šokice i Šokca koje je prije 15 godina naslikao umjetnik Miljen Šimunić (1964. – 2006.) Motivima Šokice i Šokca, drugi smisao dale su majka Mirela Šimunić i kćer Matea Šimunić, akademska kiparica te ih odlučile staviti kao glavne likove njihove modne priče.

Nakon rapsodije boja, MIKO ove jeseni donos“BLACK AND WHITE“ kolekciju u kojoj se igraju akromatske boje i različite forme. Torbe krase novi motivi Šokice i Šokca koji se dosad nisu nigdje pojavljivali. Kolekciju karakterizira crna boja kao glavni element uz bijele detalje po izboru. Svaka torba dolazi u crnoj ili crno bijeloj verziji, a uz obične umjetne kože, dizajnerice su ubacile decentne uzorke u drugim tkaninama.

Osim novog pristupa po pitanju boja i osim novih glavnih likova MIKO priče, novitet su i drugačiji oblici torbi. Za ovu kolekciju karakteristična je geometrija i minimalizam. Sastoji se od tri modela torbi: Rectangle bag (pravokutna torba), Cylinder bag (valjkasta torba) te svima najčudnovatija Pyramid bag (piramidalna torba).

  • “Malo je čudno za naš team da je fokus prebačen na crno-bijele kontraste budući da smo obje zaljubljenice u boje, ali nekako nam je došlo sasvim prirodno. Možda smo se zasitile boja pa je podsvijest odradila svoje, budući da je kolekcija “SPRING/SUMMER 2019“ ispunjena jarkim i svježim bojama te je nakon nje, prošli mjesec, na red došla kolekcija “BUTTONS“ koja se sastoji od manjih i većih ruksaka na točkice, tj. gumbe presvučene tkaninom, također u jarkim bojama. Kako god, kolekcija je pravo osvježenje, kako za naše pratitelje, tako i za nas” – rekle su nam mama i kćer Šimunić!
Trenutno nema komentara

Comments are closed