Meštar i Šjora – dva su brenda prirodne kozmetike iz srca Dalmacije!

Na prestižnom zagrebačkom sajmu kozmetike Beauty & Hair Expo u mnoštvu brendova i noviteta privikao nas je štand na kojem su dominirale kutijice i bočice s natpisom Meštar i Šjora. Prvo smo se fokusirali na proizvode, shvativši kako je riječ o domaćoj kreativnosti, a onda smo proširili sliku i ugledali dvoje ljudi koji su nas s osmijehom očarali!

beauty-muška-kozmetika-brada-kosa-brijanje-podstrana-modnialmanah-prirodna-kozmetika

“Vi ste Meštar i Šjora, zar ne?” – pitali smo i dobili pozitivan odgovor. Kako to biva, prvo upoznavanje je otvorilo čitav niz tema pa smo tako upoznali mamu i sina – Teu Bogdan i Maria Goretu koji godinama u malom pogonu u Podstrani kraj Splita stvaraju prirodnu kozmetiku. Sin Mario specijalizirao se u proizvodnji prirodne kozmetike za muškarce, a mama poput prave splitske šjore godinama brine o ljepoti ženske kože.

Dok su nam pričali svoju priču, prvi fokus je bio usmjeren na Meštra koji je tvrtku Meštar prirodna kozmetika pretvorio u vrlo konkurentsko i popularno ime u svijetu muške kozmetike. Posebna je pažnja usmjerena prema njezi osjetljive muške kože koja nakon brijanja postaje dodatno dehidrirana, a svi sastojci koji se nalaze u kremama, losionima, uljima, sapunima su prirodni, a u kombinacijama opisuju dalmatinsko podneblje što evocira poseban osjećaj. Dizajn je odličan, jednostavno mami na kupovinu (čak i ako ne poznajete ni jednog bradonju) i poticanje jačeg spola da njegu lica i tijela uzmu u svoje ruke. U mnoštvu proizvoda ove linije provlače se i tipični dalmatinski nazivi koji su poslužili kao inspiracija za pojedine proizvode. Tako dobro znan Picigin pojavljuje se kroz sliku galebova koji se igraju na plaži, zbog čega je miris svjež i razigran, s gornjom notom slatke naranče. Balatura podsjeća na bilje koje raste u pitaru ispred kuće, dok Bagulinu, ozbiljnog ali nježnog drvenastog mirisa po cedru i borovici, nosi onaj fini gospodin koji drži do sebe. Meštar na svojoj ambalaži ima i brojeve (od 1-5) koji karakteriziraju proizvode- od kose do njege tijela. Koji je proizvod najpopularniji? Losioni nakon brijanja i odličnu ulje za bradu!

Šjora je kao brend za žene nastala samozatajno, kakva je i sama Tea. Odrasla u strogom centru Splita, ova je žena kroz svoju liniju proizvoda ponudila praktična rješenja kad je ženska njega u pitanju. U ponudi su kreme napravljene po najvećem standardu prirodne proizvodnje, bez parabena i ostalih štetnih sastojaka. Dok nam je predstavljala svoju Šjoru napomenula je kako je jedan od najpopularnijih proizvoda hidratantna krema za zrelu kožu koja obiluje hijaluronom, kolagenom i niacinamidom

Gdje kupiti? I Šjoru i Meštra možete kupiti u web shopu, u trgovini Spartium Natural Cosmetics u Podstrani, ali i u Interspar trgovinama diljem Hrvatske!

Trenutno nema komentara

Comments are closed