Maske su must have, a evo kako ih nositi u skladu s oblikom lica!

Iako je njihova zadaća da prvenstveno štite od zaraze i nas i one koji nas okružuju, maskice su ušle u modnu sferu i najčešće se kombiniraju po principu savršenog matchinga. Dakle, nije svejedno koji model i boju nosite, imate li neki print na maskici i kako one izgledaju kad ih nosite.

Kako biste bile prepoznatljive i onda kad ste s maskicama, evo iz čistog modnog kuta koji model odabrati u skladu s oblikom lica.
• Klasična medicinska maskica optički sužava okruglo lice i prekriva naglašene obraze. Imate li visoko čelo, pazite da je maskica kraća (da dolazi u ravninu s očima).
• Maskica ‘kljun’ odlično prekriva naglašen nos, ali i bradu. Odaberete li model koji je u gornjem dijelu blago zaobljen optički ćete suziti lice.
• Maskica s filterom pristaje ljudima s velikom glavom i naglašenim obrazima
• Sportska maskica s detaljima koji prelaze preko ušiju optički sužava lice, ali i skraćuje prirodno duguljasto lice i optički umanjuje dominaciju ušiju.

Što je s bojama?
Kako se ne bi stvorio kontraefekt prilikom nošenja maskice, pazite na boju. Evo koji su savjeti: imate li crveni pod ton kože izbjegavajte crvene maske kao i sve boje koje izlaze iz crvenog spektra. Isto tako, imate li žuti podton sve nježne nijanse će vas učiniti bljeđim nego li to jeste. Maskice odaberite u skladu s očima vodeći se istim pravilima koja vrijede i prilikom kombiniranja sjenila za oči.

Kojih sve modela maskica imamo?
365 dana je bilo potrebno da se razviju različiti modeli maskica – od jednoslojnih do troslojnih od onih s filterom do jednostavnih modela od neoprena.

Trenutno nema komentara

Comments are closed