Maske na lice, a na oči savršen make up!

Budući da su maske ultimativni ‘modni’ detalj ovih dana, zbog kojih smo make up, posebno šminkanje usana i blendiranje nosića, svele na minimum, sve je više vas i nas koje pronalaze rješenja za (ne)odustajanje od šminkanja. Drugim riječima, ako nikad niste šminkale oči, ove jeseni svladajte tehniku i ne odustajte od pogleda ispod obrva.

Ukoliko vam se čini teško nanijeti tuš, dvije nijanse sjenila, obilato namazati trepavice, vrijeme je da pročitate 5 savjeta naše šminkerice Paule Golomeić koja šminkanje ima u malom prstu.

beauty-make-up-šminka-modnialmanah-ljepota-paula-golomejić
Paula Golomeić

Evo, ovo su njezini savjeti:

  1. Pripremite kapke za šminku! Baš kao i ostatak vašeg lica, i kapci za početak moraju biti čisti i dobro hidratizirani. Zato ne zaboravite prije šminkanja na njih nanijeti kremu i primer. On će pomoći da sjenilo ostane kompaktno, bez ružnog uvlačenja u pore oka. Imate li blijede / crvenkaste ili kapke na kojima se vide žilice, nanesite prije šminkanja malo korektora. Korektor će neutralizirati boju kapaka i pomoći u dobivanju čiste boje sjenila.
  2. Posvetite se obrvama! Bez obzira na to želite li jače ili slabije naglasiti oko, obrve su te koje stavljaju fokus na vaše oči i daju posebnu vizuru licu. Obrve možete naglasiti olovkom, koju po potrebi možete koristiti i za popunjavanje prostora gdje su obrve rijetke.
  3. Kako koristiti olovku za oči? Imate li rijetke trepavice koristite olovku uz gornju liniju trepavica povlačeći tanju crtu. Ovaj detalj će otvoriti oči, što je odlično za žene sitnijih i razmaknutijih očiju. Kako bi linija bila ravna poslužite se ovim trikom- napravite nekoliko točkica po liniji kapka i povežite ih u liniju.
  4. Vrijeme je za sjenilo! Ukoliko ste početnice, prvo nanosite samo osnovna sjena i to tako da u unutrašnji dio oka stavite svijetlo, a na vanjski dio tamno sjenilo.
  5. I za kraj – maskara. Umjesto da koristite dva sloja iste maskare, upotrijebite dvije različite maskare kako biste dodali volumen trepavicama. Zvuči nevjerojatno, ali rezultati nakon šminkanja su vrh!

Foto Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed