Male tajne velikog pakiranja za putovanje

Muškarci u torbu najčešće pobacaju nekoliko majica, kratke hlače i kupaće gaće – ženama pakiranje za duge ili kratke odmore izaziva prave glavobolje. Kako se ‘pametno’ spakirati i u kofer staviti sve ono što vam je uistinu potrebno?
Slijede mali (praktični) savjeti!

Što govori vremenska prognoza?
Ka putujete na godišnji odmor pogledajte vremensku prognozu i u skladu s njom spakirajte kofer. Na mjesto gdje će padati kiša ponesite kabanicu i nepropusnu obuću, a putujete li uslijed zime u trope ne zaboravite kupači kostim i laganu odjeću.

Napravite vlastiti popis
Kako ne biste trpali u kofer i potrebno i nepotrebno, napišite popis stvari. Usporedite gornje i donje dijelove, modne detalje i obuću i dobro razmislite što s čime možete nositi. To će vam pomoći u izbacivanju suvišne odjeće i na put ćete ponijeti onoliko koliko vam je uistinu potrebno.

pakiranje-put-modnialmanah

Kako spakirati dovoljno, ali ne previše?
1. Razmislite o odjevnim kombinacijama koje često nosite kod kuće i prvo njih spakirajte u kofer. Odaberite boje i materijale koje lako možete međusobno kombinirati i uz njih odgovarajuće modne detalje (nakit, šeširi, šilterice, ogrlice …)
2. Odjeća neka bude od tkanina koji se što manje gužvaju.
3. Odaberite komade odjeće tako, da svaki možete obući bar na dva načina odnosno u dvije kombinacije

Sa kojim komadima odjeće sigurno ne možete pogriješiti?
• Velika marama, koju možete nositi uz kupaći kostim, obavijen oko kukova kao pareo, ili na zanimljiv način zavezanu kao trendi majicu ili haljinu.
• Jednostavna kratka pamučna haljinica, primjerena za plažu ali i večernju šetnju u kombinaciji sa jaknicom.
• Jednostavne sandale s remenčićima, super odabir za plažu, ili večernje izlaske .

Što ide u toaletnu torbicu?
Putovanja su idealno vrijeme da iskoristite sve testere i promotivnu kozmetiku koju ste sakupili tijekom cijele godine – ovi balzami, kreme i parfemi, su u zgodnijoj manjoj ambalaži. Konačno ćete ih isprobati, a i uštedjeti malo prostora.

Nije vam potreban još jedan kofer za toaletni pribor, kako biste svaku večer drugačije izgledali i šarmirali pomoću drugog kompleta šminke!

Uz to… danas skoro sve proizvode za higijenu možete nabaviti u manjoj tzv. putnoj veličini, koja zauzima malo prostora. Šampone, losione, zubnu pastu … dodatno zapakirajte u plastične vrećice kako ne bi procurili na odjeću u koferu.

pakiranje-put-modnialmanah

Kako složiti stvari u kofer?
• Teške, velike stvari (fen, toaletna torbica, cipele, sve stavite u vrećice ) i stavite na dno kofera, dodatne džepove.
• Hlače dugih nogavica ili odjeću koja se gužva pažljivo složite i stavite na vrh složene odjeće

Praktična pomoć za putovanje
Ukoliko imate puno odjeće pomoći će vam i Space Bag vreće. Isto tako odjeću možete zaviti u role i tako je složiti u kofer. Stvari koje se ne gužvaju stavite na dno, a ono što je podložno gužvanju na vrh. Idete li na ljetovanje pazite da ništa mokro ne stavljate u kofer.

Trenutno nema komentara

Comments are closed