Majice su IT ljetni komad, evo kojih 5 modnih savjeta trebate prilikom odabira!

U svakom se ormaru kriju majice. One bazne koje proviruju ispod rubova sakoa, ali i one s velikim slikama i porukama kojima želite naglasiti vlastitu osobnost i koketiranje s trendovima. I jedne i druge nam trebaju jer za njihov odabir i način kombiniranja postoje mala pravila bontona u odijevanju.

Ovo je priča o njihovom veličanstvu, s kojim nema kompromisa. Drugim riječima, kad pronađete svoj kroj i modni spoj tkanine, izreza i detalja na majici, znajte da imate odličnu bazu odijevanja. Mi smo sve majice za ovu temu pronašli u ponudi modnog brenda Reserved!

Evo što morate znati:
VAŽNA JE TKANINA Majice mogu biti napravljene od različitih vrsta tkanina i o tome ovisi kako će vam stajati, ali i uz što ćete ih kombinirati. Klasični, puniji pamuk primjerice ne ocrtava liniju rublja, ali isto tako pamuk nije primjeren za strogi dress code. Majice ‘za posao’ su tako napravljene od viskoze koja poput bluza ulazi u liniju suknje ili hlača i najčešće se nose uz ljetne sakoe.
KOJI IZREZ ODABRATI i o tome ovisi kako će vam određena majica stajati. Nepisano pravilo da V izrez optički smanjuje prsa, a visoki okrugli povećava, kao savjet funkcionira uz jedan ali… Ali ako su ramena pravilno visoka (ne spuštena ili naglašena). O tome koji vam izrez na majici pristaje ovisiti će (uz prsa) i to kakav vam je vrat (širok i kratak ili uži i duži), koliko vam je velika glava u odnosu na ostatak tijela (proporcija tijela) i tek onda koliko su velika prsa i kakva je linija ramena. Zvuči li vam komplicirano? I nije baš, ako se dobro detektirate i shvatite koji su vam nedostatci građe tijela. Evo i primjera- imate li manju glavu, visok i tanak vrat, a manja prsa odaberite lađa izrez na majici kako bi se optički prerezala linija vrata. Da su prsa veća, za vas je široki V izrez kao i za žene koje imaju okruglo lice, tanji i deblji vrat i jača prsa. Uski V izrez je za skladno građene žene srednje velikih prsiju kojeg odaberite tako da V izrez počinje dva prsta iznad prsne kosti.
VAŽAN JE KROJ majice u što ste se uvjerile i proučavajući oznake koje se nalaze na etiketama pojedinih brendova. Tako naglasite istesanu figuru slim fit majicama (koje su blago strukirane), prekrijte nesavršenosti ravnim krojem majice, umjesto klasične košuljice odjenite polo majicu s pamučnim ovratnikom. Kad smo kod kroja majice, važnu ulogu igraju i rukavi majica koji uvelike mogu doprinijeti optičkom sužavanju širine ruku. Što su mišići izražajniji to neka rukavi budu duži i uži.
ŠTO PORUČUJETE SVOJOM MAJICOM? Možda to da ne volite košulje, ili da ste single i sexy, da volite printeve, junake crtanih filmova. Odabir majice puno je više od samog prekrivanja tijela pa pazite da ne pošaljete krivu poruku. Forever young primjerice je super natpis za majicu koju ćete nositi tijekom svoje proslave rođendana ili vikend putovanja, ali i neprimjerena za ozbiljno radno mjesto na kojem donosite važne odluke.
BOJE I PRINTEVI su obilježili i ovaj odjevni predmet, pa pazite što brate kako optički ne biste povećale gornji dio tijela. Evo koja su pravila- što su vam jača prsa i šira ramena to neka bude sitniji uzorak. Probajte animal print (posebno leopard uzorak) u čijim se nepravilnim oblicima gubi linija tijela, nosite pruge (na kojima su tamnije crte šire od bijelih) ili velike slike koje su na sredini majice (širina između točki vaših bradavica). Kad smo kod boja, hladne boje spektra optički će suziti gornji dio tijela (probajte razliku odiejvanja plave i žute majice imate li veća prsa. Isti model, dvije boje, dva potpuno različita efekta). Sitnijim ženama pristaju veći uzorci poput tropskog bilja, ali i toplije boje spektra koje optički povećavaju.

Trenutno nema komentara

Comments are closed